Foto: F64

Ceturtdien, 14. novembrī, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēmis izsaukumu uz Ventspils novada Vārves pagastu, kur dzīvojamā mājā bija izcēlies ugunsgrēks, portālu "Delfi" informēja VUGD.

Izsaukums saņemts pulksten 12.52. Ugunsdzēsēji notikuma vietā konstatējuši, ka divstāvu dzīvojamai mājai deg otrā stāva dzīvoklis, bet liesmas izplatās arī uz jumta koka konstrukcijām.

Ņemot vērā ūdens trūkumu un ugunsdzēsēju cilvēkresursu trūkumu, ugunsgrēka dzēšanas darbos piesaistīti papildus resursi – bez jau uz vietas strādājošiem astoņiem ugunsdzēsējiem, papildus piesaistīti vēl pieci ugunsdzēsēji ar divām specializētajām ugunsdzēsības automašīnām. Pēc gandrīz trīs stundu intensīva darba, pulksten 14.57, paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks ierobežots. Pulksten 16.52 ugunsgrēks likvidēts.

Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējušies pieci cilvēki. Ugunsgrēkā 120 kvadrātmetru platībā dega dzīvojamās mājas dzīvoklis, bēniņi un jumts.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēmis 40 izsaukumus – 16 uz ugunsgrēku dzēšanu, 19 uz glābšanas darbiem un pieci izsaukumi bija maldinoši.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!