Foto: Ventspils_tic

Ventspils pludmalē par vairāk nekā 55 000 eiro uzlabos vides pieejamību, pastāstīja pašvaldības iestādes "Komunālā pārvalde" sabiedrisko attiecību speciāliste Dace Kalsere.

Piedaloties Latvijas vides aizsardzības fonda izsludinātajā projektu konkursā "Publisko ūdeņu pārvaldība", Ventspils pašvaldība saņēmusi līdzfinansējumu, lai iegādātos inventāru vides pieejamības uzlabošanai jūras piekrastē.

Pludmalē paredzēts veikt pasākumus vides pieejamības uzlabošanai, ierīkojot specializētu pārģērbšanās kabīni ar paplašinātu ieeju un dēļu grīdu iebraukšanai ar invalīdu ratiņiem un izgatavojot koka laipu iebraukšanai jūrā ar ratiņkrēslu. Pie četrām ieejām pludmalē plānots izvietot taktila kartes vājredzīgajiem.

Teritorijā paredzēts izveidot arī jaunu ieejas laipu no glābšanas dienesta līdz pludmalei, ierīkot papildu dušu un uzstādīt ielu vingrošanas iekārtu un papildu velosipēdu novietnes. Peldūdens zonas sākumā un beigās plānots izvietot pilonus ar glābšanas dienesta karogiem. Paredzēti arī jauni informācijas stendi ar piktogrammām un norādēm uz pludmales infrastruktūru.

Darbus plānots veikt šā gada peldsezonas laikā.

Kopējās projekta realizācijas izmaksas ir 55 556 eiro, no kuriem 70% ir Latvijas vides aizsardzības fonda finansējums, bet 30% sedz pašvaldība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!