Foto: LETA

Ventspils slimnīca saņēmusi pirmo sasaldēto "Pfizer"/"BioNTech" vakcīnu piegādi, kas nodrošina veiksmīgāku procesa organizēšanu un mazina atkarību no vakcīnu piegādēm, informēja SIA "Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca" sabiedrisko attiecību speciāliste Dana Norvaiša.

Ventspils slimnīca ir vienīgā ārpus Rīgas lielajām slimnīcām, kur pieejams īpašs zemas temperatūras ledusskapis vakcīnu uzglabāšanai sasaldētā veidā.

Kā skaidroja Norvaiša, slimnīca jau savlaicīgi veica specifiskā ledusskapja iegādi, lai būtu gatavi visu Latvijā pieejamo apstiprināto un pieejamo vakcīnu pret Covid-19 uzglabāšanai, tādējādi nodrošinot maksimālu sagatavotību, lai reģiona iedzīvotājiem, kuri to vēlas, būtu iespēja vakcinēties.

Neatvērtu un atkausētu "Pfizer"/"BioNTech" vakcīnas flakonu 2-8 grādu temperatūrā, proti, parastā ledusskapī pēc izņemšanas no dziļā sasaluma apstākļiem drīkst uzglabāt 31 dienu.

Jau ziņots, ka visā Latvijā šonedēļ strādās vakcinācijas centri 17 Latvijas pilsētās, turklāt turpināsies arī senioru stunda, kad vakcīnu bez iepriekšēja pieraksta var saņemt no pulksten 9 līdz pulksten 10.

Liela mēroga centros vakcinācija šonedēļ plānota ar "Pfizer"/"BioNTech" vakcīnu, kā arī "Johnson & Johnson" vienas devas vakcīnu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!