Foto: LETA

Ventspils šosejas posmā no Kūdras līdz Smārdes pagriezienam remontdarbu dēļ visu atlikušo gadu būs jārēķinās ar satiksmes ierobežojumiem, informē VSIA "Latvijas valsts ceļi".

Šosejas posmā no 41,30. līdz 52,74.kilometram ierobežojumi sākas pirmdien, nosakot tur maksimālo braukšanas ātrumu līdz 70 kilometriem stundā, līdz ar to autovadītājiem jārēķinās ar papildu laiku ceļā. Satiksme posmā organizēta ar ceļazīmēm un vadstatņiem, paredzamais būvobjekta šķērsošanas laiks ir 15 minūtes.

Savukārt nedēļas nogalē, sestdien, 26. martā, autobraucējiem būs jārēķinās ar lielākiem ierobežojumiem, jo notiks apbraucamo ceļu sagatavošanas darbi, kuru laikā satiksmi organizēs pa vienu joslu ar satiksmes regulētāju palīdzību vai ar luksoforu. Autovadītājiem būs jāplāno papildu laiks ceļā vai jāizvēlas maršruts, kas nešķērso būvdarbu posmu.

Būvdarbu sezonā šajā posmā būs jārēķinās ar ievērojamiem satiksmes ierobežojumiem un papildu laiku ceļā, un ieteicams izmantot apbraucamos ceļus.

Ventspils šosejas posmā no Kūdras līdz pagriezienam uz Ķemeriem plānots veikt ceļa segas pilno pārbūvi. Lai nodrošinātu ceļa nestspēju visā posmā, vietās, kur tas ir nepieciešams, tiks noraksts kūdras slānis, aizstājot to ar derīgu grunti. Posmā izbūvēs drenējošo un salturīgo slāni, pamatus un trīs kārtās ieklās asfaltbetonu. Savukārt posmā no Ķemeru pagrieziena līdz Smārdes pagriezienam veiks asfaltbetona seguma izlīdzinošo frēzēšanu, ceļa profila labošanu un ieklās asfaltbetona segumu trīs kārtās.

Tiks sakārtota arī ūdens atvades sistēma un pārbūvētas deviņas caurtekas. Plānots pārbūvēt abus tiltus pār Vēršupīti, atjaunot sabiedriskā transporta pieturvietu "Pagrieziens uz Ķemeriem" un izbūvēt jaunu pieturvietu "Kūdra".

Lai uzlabotu satiksmes drošību, posmā tiks ierīkota akustiskā ribjosla, kā krustojumā ar autoceļu Kalnciems-Kūdra (P101) izbūvēs kreiso nogriešanās joslu, braucot virzienā no Rīgas, bet pagrieziens uz Ķemeriem (krustojums ar Tukuma ielu) tiks pārbūvēts, saglabājot to kā T veida krustojumu, taču paredzot atsevišķu joslu kreisā pagrieziena veikšanai virzienā no Ventspils.

Ventspils šosejas pagriezienā uz Lielā Ķemeru tīreļa taku un Ķemeru kapiem tiks veidots paplatinājums braucamajā daļā, lai kreiso pagriezienu var veikt, netraucējot satiksmes plūsmu, savukārt krustojumā ar autoceļu Tukums-Milzkalne-Smārde-Slampe (V1446) izveidos labo nobraukšanas joslu.

Būvdarbus veic SIA "Strabag", to līgumcena ir 8 439 600 eiro, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli, un no šīs summas 7 173 660 eiro ir Eiropas Savienības Kohēzijas fonda finansējums. Būvdarbus plānots pabeigt 2022. gada beigās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!