Foto: DELFI
Stipro vēja brāzmu dēļ trešdienas vakarā Ventspils ostā un Liepājas ostā ir ierobežota kuģu satiksme, informēja ostās.

Viņa stāstīja, ka arī vakar lielie kuģi no ostas neizgāja, kā arī neienāca.

Šā brīža prognozes liecina, ka arī naktī lielo kuģu kustība ostā netiks atjaunota. Tomēr ostā citi darbi, tostarp, kravu pārkraušana notiek, skaidroja Ieviņa.

Savukārt Liepājas ostā informēja, ka tur fiksētas ziemeļu vēja brāzmas līdz 26,7 metriem sekundē. Stiprā vēja dēļ arī Liepājas ostā ir ierobežota kuģu kustība.

Rīgas brīvostas pārvaldes Sabiedrisko attiecību un komunikāciju nodaļas pārstāve Inga Šabovica sacīja, ka Rīgas ostas uzdevums ir sniegt loča pakalpojumus kuģiem, kam tas nepieciešams. Rīgas osta nav slēgta un arī neplāno to patlaban slēgt, jo visa komunikācija ar kuģiem tiek koordinēta. Kā viņa norādīja, satiksme notiek kā parasti, un ja kuģis ir jau izbraucis, tad plānoto galamērķi arī sasniegs.

Savukārt Skultes ostas kapteiņu dienestā bilda, ka ostā notiek pārkraušanas darbi. Jau vakar ostā veikti visi nepieciešamie darbi, lai šodien ostā darbs noritētu veiksmīgi.

Jau ziņots, ka šorīt Liepājas ostā reģistrētas ziemeļu vēja brāzmas līdz 29 metriem sekundē, un ļoti stiprs vējš pūta visā Kurzemes rietumkrastā.

Tā kā vējš pūta paralēli Kurzemes rietumu krastam, stiprākās brāzmas skāra tikai jūras malu un tālāk no jūras vējš bija krietni mierīgāks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!