Foto: LETA

Ventspils medija “Ventas Balss” interneta arhīvā var pasmelties rakstus, kas rada priekšstatu, ka naudīgās piejūras pašvaldības vadības spice nodarbojas ar pandēmijas laikā tik ierasto attālināto darbu. Neparastāks gan ir fakts, ka attālinātais darbs norit no cietuma.

Smagos noziegumos apsūdzētais un pirmajā instancē par vainīgu kukuļņemšanā atzītais ilggadējais Ventspils galva Aivars Lembergs (LunV) centies radīt iespaidu, ka arī apcietinājumā turējis roku uz pilsētas pulsa, un šo priekšstatu būtiski neizbojās arī fakts, ka pirmo reizi pa ilgiem gadiem oficiāli par Ventspils mēru kļūst kāds cits – ilggadējais domes priekšsēža pienākumu izpildītājs un Lemberga domubiedrs Jānis Vītoliņš (LunV).

Visai maz laika un daži taktiski gājieni bija nepieciešami, lai nodrošinātu, ka varas centrs Ventspilī nemainās arī situācijā, kad Lemberga partijai “Latvijai un Ventspilij” (LunV) vairs nav iespējams baudīt stabilu vairākumu pilsētas domē, jo tieši viena vairākuma nodrošināšanai tik nepieciešamā balss līdz ar tās īpašnieku Lembergu izcieš uzlikto drošības līdzekli cietumā. Opozīcijas pārstāvjus, kuri cerēja izmantot labvēlīgo situāciju, lai iegūtu lielāku teikšanu pašvaldības domes darbā, LunV apspēlēja ātri un bez ceremonijām, no tiem nošķeļot tieši vajadzīgo vienu balsi, ko Vītoliņa ievēlēšanai nodrošināja Nacionālās apvienības (NA) deputāts Kārlis Vočtavs.

Cerēja vispirms vienoties

Dažu politiķu sākotnējās cerības, ka Ventspils domē sarunas varētu notikt starp “LunV”, kam pagaidām ir seši deputātu mandāti, jo septītais ir cietumā esošajam Lembergam, kā arī grupu, ko varētu nosaukt “visi pārējie” un kurā ietilpst Jaunās konservatīvās partijas (JKP), “Jaunās Vienotības” (JV) un Latvijas Reģionu apvienības (LRA), “Latvijas attīstībai” (LA) un NA pārstāvji,

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!