Foto: LETA
Vairākus desmitus miljonus eiro lielā iepirkumā Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem (NBS) plānots iegādāties jaunas kravas automašīnas, pastāstīja Aizsardzības ministrijas valsts sekretārs Jānis Garisons.

Garisons norādīja, ka patlaban NBS rīcībā ir 40 un pat vairāk gadu vecas kravas automašīnas, turklāt kopumā lietotajam autoparkam nepieciešams regulārs remonts.

Lai arī Latvija pirms pāris gadiem no Norvēģijas saņēma dāvinājumā vairāk nekā simts deviņdesmito gadu ražojuma "Scania" kravas automašīnas, Garisons norādīja, ka tās jau ir lietotas, taču ar tām nepietiek, lai pilnībā sekmīgi pildītu bruņoto spēku uzdevumus.

Auto iegāde notiks slēdzot vispārīgo vienošanos. Precīzu iepirkumu summu Garisons neminēja, taču apliecināja, ka tie būs vairāki desmiti miljoni eiro. Līgumu paredzēts slēgt uz desmit gadiem.

Saskaņā ar likumu vispārīgā vienošanās ir tāda vienošanās starp vienu vai vairākiem pasūtītājiem un vienu vai vairākiem piegādātājiem, kuras mērķis ir noteikt un raksturot attiecīgā laikposmā slēdzamos iepirkuma līgumus.

Jau ziņots, ka armijai nākotnē plānots iegādāties arī bruņotas automašīnas. Aizsardzības ministrija jau bija izsludinājusi aptuveni 200 miljonus vērtu iepirkumu, taču nesen nolēma to pārtraukt, tāpēc rīkos jaunu transportlīdzekļu iepirkumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!