Foto: LETA
Valsts policijā (VP) sākta resoriskā pārbaude saistībā ar 18.novembrī konstatēto cilvēku masveida pulcēšanos pie Brīvības pieminekļa.

Kā pastāstīja VP pārstāve Ance Rozīte, vakar pasākumos starpgadījumi netika konstatēti, taču VP Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Centra iecirknī ir sākta resoriskā pārbaude saistībā ar vakar konstatēto situāciju pie Brīvības pieminekļa un tiks vērtēta epidemioloģiskās drošības noteikumu prasību ievērošana.

Jau vēstīts, ka vakar vairāki tūkstoši cilvēku bija sapulcējušies vērot Brīvības pieminekļa izgaismošanas atklāšanu. Pirms pieminekļa izgaismošanas atklāšanas skaļruņos tika atskaņoti aicinājumi klātesošajiem ievērot epidemioloģiskās drošības noteikumus - nedrūzmēties, ievērot distancēšanos. Pieminekļa pakājē, kā arī parkā pie pieminekļa vakarā sanākuši vairāki tūkstoši cilvēku, vietām interesentiem arī drūzmējoties.

Cilvēku pulcēšanās teritorijā pie Brīvības pieminekļa, kā arī citviet Rīgas centrā notikusi arī ceturtdien pusdienlaikā, kad notika militārās tehnikas neliela parāde.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!