Foto: DELFI
Sabiedriskās politikas portāls "Politika.lv" un K.Adenauera fonds trešdien rīko domu apmaiņu "Tiesībsarga 12 mēneši", kurā vērtēs pirms gada tiesībsarga amatā apstiprinātā Jura Jansona paveikto.

Domu apmaiņa notiks no plkst. 18:00-20:00 Birojnīcā, Berga bazārā (ieeja no Dzirnavu ielas).

"Vai tiesībsargs, izvēloties darba prioritātes, nav izvairījies no būtisku cilvēktiesību jautājumu aktualizēšanas? Cik efektīvi tiesībsargs aizstāvējis labas pārvaldes principus savas darbības pirmajos divpadsmit mēnešos?" vērtēs diskusijas dalībnieki. Pasākuma rīkotāji atgādina, ka gan tiesībsarga apstiprināšana, gan jautājumu loks, kam gada laikā tiesībsargs ir pievērsis uzmanību, sabiedrībā raisījuši pretrunīgus viedokļus.

Divpadsmit mēnešos izdarīto, tiesībsarga biroja darbības efektivitāti un nākotnes perspektīvas kopīgi ar dažādu NVO pārstāvjiem, politiķiem un cilvēktiesību aktīvistiem izvērtēs un pārrunās pats Jansons, Ministru kabineta pārstāve starptautiskajās cilvēktiesību institūcijās Inga Reine un "Providus" politikas analītiķe Iveta Kažoka. Domapmaiņu vadīs žurnālists Jānis Domburs.

Diskusija būs vērojama arī tiešraidē "Politika.lv" un K. Adenauera fonda mājas lapā. Pēc diskusijas visi aicināti turpināt aktīvas sarunas pie vīna glāzes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!