Foto: LETA

Veselības ministra amatu piedāvāts ieņemt Rīgas Stradiņa Universitātes (RSU) attīstības prorektoram Tomam Baumanim, pirmdien vēsta LTV raidījums "Panorāma".

Baumanis zināms kā starptautisko attiecību eksperts, kurš savulaik strādājis Latvijas vēstniecībā Zviedrijā. Iepriekš viņš darbojies privātā biznesā, vadījis Ārlietu ministrijas preses centru, kā arī vadījis NATO atbalsta organizāciju Latvijā – LATO.

"Delfi" jau ziņoja, ka Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) pieņems veselības ministres Ingrīdas Circenes (V) demisiju.

Circene pirmdien ir iesniegusi demisijas rakstu Ministru prezidentei.

"Ņemot vērā atšķirīgo izpratni par veselības aprūpes nozarē būtiskāko un faktu, ka nav tikusi panākta konstruktīva sadarbība neatliekamu uzdevumu izpildē, kā arī to, ka es personīgi nekavējoties nevaru atsākt darbu veselības stāvokļa dēļ, uzskatu, ka turpmāk kopīgs darbs šādā komandā man nav iespējams. Tādējādi, pakļaujoties politiskajam spiedienam, atkāpjos no veselības ministres amata," paziņojumā plašsaziņas līdzekļiem pauž Circene.

Amatpersona arī norāda, ka viņai nav pieņemams tas, ka, šajā valdībā strādājot, Veselības ministrija nav saņēmusi atbalstu stabilam ilgtermiņa finansējuma pieaugumam un citiem veselīgai sabiedrībai stratēģiski svarīgiem jautājumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!