Foto: LETA

Veselības ministrija (VM) Veselības inspekcijas (VI) vadītāja amatā aizrotējusi līdzšinējo Valsts tiesu medicīnas ekspertīzes centra (VTMEC) vadītāju Aiju Mežsargu, savukārt viņas vietā iecelts VI līdzšinējais vadītājs Egils Harasimjuks.

Kā pastāstīja Mežsarga, viņa jaunajā amatā stāsies piektdien, 5. februārī.

Amatu rotācija notikusi, balstoties uz VM izdotu rīkojumu. Mežsarga gan norādīja, ka sīkāki paskaidrojumi par rotācijas iemesliem rīkojumā netika sniegti.

Kā informēja VM pārstāvis Oskars Šneiders, rīkojumu izdevis veselības ministrs Guntis Belēvičs (ZZS). Rotācija nepieciešama, lai nodrošinātu efektīvu valsts pārvaldes funkciju īstenošanu, mazinātu korupcijas riskus, paaugstinātu ierēdņu kompetenci un profesionalitāti.

Ministrs uzsvēris, ka augstu vērtē abu šo amatpersonu pieredzi un zināšanas, taču lēmumu skaidrojis ar to, ka Harasimjuks un Mežsarga savā karjeras izaugsmē saskarsies ar jauniem izaicinājumiem un tiks nodrošināta profesionāla pilnveidošanās.

Tāpat, lai stiprinātu sporta medicīnas un sportistu veselības veicināšanas jautājumus, Valsts sporta medicīnas centra direktores vietnieka amatā darbu sāks līdzšinējā Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) direktore Inga Šmate. Veicot rotāciju, tika izvērtēta iestāžu vadītāju kompetence, zināšanas un darba pieredze.

Savukārt līdzšinējā Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) direktora pienākumu izpildītāja un Katastrofu medicīnas centra vadītāja Sarmīte Villere tiks iecelta dienesta direktora amatā, informēja Šneiders.

Šneiders stāstīja, ka Villere ir ārste-pediatre un sertificēta, apmācīttiesīga neatliekamās medicīnas ārste, kuras darbs gandrīz 30 gadus ir saistīts ar pirmsslimnīcas neatliekamās medicīniskās palīdzības nodrošināšanu un organizēšanu.

Villerei ir liela vadības un praktiskā darba pieredze, strādājot gan neatliekamās medicīniskās palīdzības brigādē, gan veicot vecākās dežūrārstes pienākumus dispečercentrā Rīgas ātrās palīdzības stacijā. Papildus tam viņa bijusi arī lektore un docētāja, medicīnas koledžu studentiem pasniedzot lekcijas par neatliekamo medicīnu.

Visas amatpersonas jaunos amata pienākumus sāks pildīt ar piektdienu, 5. februāri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!