Veselības ministrija plāno ierosināt aizliegumu smēķēt visās sabiedriskajās vietās, atzina veselības ministrs Rinalds Muciņš.
Ministrs tomēr atzīst, ka par šo aizliegumu vispirms nepieciešama diskusija sabiedrībā. Ir jārunā par to, kas būs ieguvēji un kas zaudētāji, ja Latvijā tiktu ieviesti šādi ierobežojumi.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja Veselības ministrijas preses pārstāve Zaiga Barvida, ministrija jau rudenī sāks izstrādāt grozījumus normatīvajos aktos, lai aizliegtu smēķēšanu sabiedriskajās vietās. Rudenī arī iecerēts izzināt sabiedrības viedokli šajā jautājumā.

Likuma normas, kas patlaban ierobežo smēķēšanu, ir pārāk nekonkrētas, tādējādi arī to uzraudzība ir apgrūtināta, videočatā norādīja ministrs. Piemēram, daudzās kafejnīcās nav īpaši nodalītas vietas nesmēķētājiem, arī ventilācija šajās vietas nav pietiekoša.

Kā ziņots, patlaban notiek diskusija par smēķēšanas ierobežojumiem pludmalēs.

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija iesniegusi valdībai grozījumus likumā "Par tabakas izstrādājumu realizācijas, reklāmas un lietošanas ierobežošanu", kas ļautu pašvaldībām pludmalēs noteikt teritorijas, kurās smēķēšana būtu atļauta, un teritorijas, kurās tā būtu liegta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!