Foto: LETA
Bērnu skaits, kas neēd brokastis, pieaug arī Latvijā, paziņojis veselības ministrs Guntis Belēvičs (ZZS).

Ministrs stāstīja, ka tā ir liela problēma arī bagātajās valstīs, pastāv pat īpaša brokastu paku programma.

"Bērnu skaits, kas neēd brokastis, pieaug arī Latvijā. Tā nav nabadzības problēma, tā ir turīgu cilvēku problēma. Visvairāk badu cieš bērni Vācijā. Aicināsim sabiedrību ar atbildību pieiet bērnu audzināšanai," sacīja ministrs dienā, kad pasaulē atzīmēja Starptautisko diabēta dienu, kuras sauklis šogad ir "Veselīgs uzturs sākas ar brokastīm".

"Jāatrod risinājums, kā pareizi pabarot bērnus. Attieksme pret savu veselību ir katra cilvēka iekšējās kultūras jautājums. Pārtikas industrijai rafinētajai politikai liksim pretī gudru, veselīgu politiku," paziņoja ministrs.

Diabēta aprūpes māsu apvienības vadītāja Līga Ārente aģentūrai BNS sacīja, ka nav tādu pētījumu, kas parādītu, cik daudz iedzīvotāju Latvijā neēd brokastis.

"Mums vajadzētu ar katru cilvēku individuāli strādāt, pajautāt, izpētīt, kāpēc tas ir noticis, bet tāpēc mēs gribam pievērst uzmanību tam, ka tas ir jāsāk no bērnības. Ja bērnam to iemācīs, tad viņam kā pieaugušam nebūs tā, ka negribas brokastot," uzskata Ārente. Iespējams, ka iemesls, kāpēc bērni nepaēd ir tas, ka viņi ilgi ir nomodā, vēlu pieceļas, steidzas un šādā situācija tiek upurētas brokastis. Savukārt pieaugušajiem tas jau esot pieradums, ar kuru esot grūti strādāt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!