Foto: LETA

Veselības ministrs Guntis Belēvičs (ZZS) jau vērtē Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) darbību, norādīja Veselības ministrijas preses sekretārs Oskars Šneiders.

Ātrās palīdzības arodorganizācijas šonedēļ izteica neuzticību NMPD vadītajam Armandam Ploriņam un lūgs veselības ministru izvērtēt Ploriņa atbilstību dienesta vadītāja amatam. Par iemeslu šādam lēmumam ir iespējama finanšu līdzekļu nelietderīga izmantošana, ko dienestā veiktajā revīzijā atklāja Valsts kontrole, nepietiekamais atalgojums, kā arī vadības ilgstoša nespēja atrisināt darbinieku trūkuma jautājumu, iepriekš norādīja arodbiedrības reģionos.

Uz jautājumu, vai ministrs redz pamatu vērtēt Ploriņa atbilstību amatam, Šneiders atbildēja, ka dienesta darbība jau tiek vērtēta, atgādinot, ka ir mainīta līdzšinējā kārtība un nolemts ātrās palīdzības pakalpojumu Rīgā turpmāk neiepirkt ārpakalpojumā no privātā uzņēmēja, bet ceturtdien ministrs tikās ar arodbiedrību un uzklausīja viņu viedokli par problēmām dienestā.

Kad ministram būšot "pilnīga aina", tad arī būšot skaidrs, vai ir pamats vērtēt dienesta vadītāja atbilstību amatam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!