Foto: LETA

Veselības ministrs Guntis Belēvičs (ZZS) neplāno valdībai prasīt atmaksāt Veselības ministrijas (VM) galvotos kredītus 11 Latvijas slimnīcām, kā to iepriekš bija paudusi ministrijas valsts sekretāre, otrdien žurnālistiem sacīja Ministru prezidente Laimdota Straujuma ("Vienotība").

"Nē, nebija sarunas, ka ministrs varētu iesniegt [šādu pieprasījumu]," taujāta, vai Belēvičs plāno valdībā iesniegt pieprasījumu par kredītu atmaksu, teikusi Straujuma.

Valdības vadītāja ar veselības ministru esot situāciju pārrunājusi un secinājusi, ka tas bijis valsts sekretāres, nevis ministra viedoklis.

Viņa atzina, ka nākotnē tomēr šāds jautājums varētu tikt aktualizēts, bet kopā ar citām nozarēm. "Protams, mums būs jādomā perspektīvā gan par veselības nozari, gan izglītību, gan aizsardzību. Tas būs kopējs lēmums. Šobrīd man nav priekšlikuma no Veselības ministrijas ar lūgumu kompensēt šos aizdevumus," sacīja Straujuma.

VM valsts sekretāre Sandra Zvidriņa iepriekš bija izteikusies, ka ministrija lūgs valdību no valsts līdzekļiem atmaksāt VM galvotos kredītus 11 Latvijas slimnīcām. Kopumā valsts no 2002.gada 11 Latvijas slimnīcām galvojusi aizdevumus vairāk nekā 200 miljonu eiro apmērā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!