Foto: Viesturs Radovics, DELFI

Lai segtu izdevumus, kas veselības nozarei bija vajadzīgi Covid-19 uzliesmojuma un seku novēršanai pagājušā gada decembrī, Ministru kabinets otrdien, 8. martā, lēma piešķirt vairāk nekā piecus miljonus eiro no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem.

Kā norādīja Veselības ministrijā (VM), 2021. gada nogalē, Latvijā joprojām saglabājās augsts saslimstības līmenis, kā arī lielam skaitam pacientu bija vajadzīga ārstēšanās slimnīcā, tādēļ nedaudz vairāk nekā puse – 2,6 miljoni eiro –, no otrdien piešķirtā finansējuma paredzēta izdevumu segšanai, kas radušies, lai nodrošinātu Covid-19 pacientu ārstēšanos slimnīcās.

Pārējos līdzekļus novirzīs, lai segtu izmaksas Covid-19 pacientu ambulatorai ārstēšanai, individuālās aizsardzības un dezinfekcijas līdzekļiem, kas nepieciešami epidemioloģiski drošu veselības aprūpes pakalpojumu nodrošināšanai un citiem ar Covid-19 uzliesmojumu un seku novēršanu saistītiem pakalpojumiem ambulatorajā un stacionārajā sektorā, tostarp pakalpojumu nodrošināšanai mājās, attālinātajām konsultācijām, pacientu transportēšanas izmaksām, informēja VM.

"Delfi" jau rakstīja, ka otrdien, 1. martā, beidzas Covid-19 izplatības ierobežošanai valstī izsludinātā ārkārtējā situācija. No šī datuma pakāpeniski tiek atviegloti vīrusa izplatības dēļ noteiktie ierobežojumi.

Ārkārtējo situāciju Ministru kabinets izsludināja pērnā gada oktobrī, lai apturētu straujo Covid-19 izplatību un veselības nozares pārslodzi, kā arī mazinātu novēršamo mirstību, vienlaikus nodrošinot svarīgu valsts funkciju un pakalpojumu nepārtrauktību. Ārkārtējā situācija stājās spēkā 11. oktobrī un tā tika pagarināta līdz februāra beigām.

Veselības nozarē Latvijā iepriekš izsludinātā ārkārtējā situācija šobrīd joprojām ir spēkā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!