Foto: LETA
Veselības nozares Stratēģiskā padome ceturtdien atbalstīja Veselības ministrijas (VM) izstrādāto veselības apdrošināšanas koncepciju, norādot, ka tā veselības nozarei dos finansējuma pieaugumu, informē ministrijas pārstāvis Oskars Šneiders.

Padomes sastāvā ir Latvijas lielo slimnīcu pārstāvji, Rīgas Stradiņa universitātes un vairāk nekā 20 veselības nozares biedrību un organizāciju pārstāvji, tostarp arī Latvijas Ārstu biedrības, Onkologu asociācijas, Farmaceitu biedrības, Ķirurgu asociācijas un Latvijas Ģimenes ārstu asociācijas biedri.

Kā pēc padomes sēdes norādīja veselības ministre Ingrīda Circene (V), diskusijas par veselības apdrošināšanas koncepciju ir bijušas ilgstošas un ir ņemti vērā daudzi iebildumi, tādēļ nākamnedēļ koncepcija tiek virzīta izskatīšanai Ministru kabinetā.

"Veselības apdrošināšanas koncepcija sniedz piedāvājumu, kā ilgtermiņā plānveidīgi palielināsim veselības nozares budžetu. Stabils un garantēts finansējuma palielinājums katru gadu ļaus atrisināt svarīgākos jautājumus: mazināt rindas uz pakalpojumu saņemšanu, mazināt pacientu līdzmaksājumus, attīstīt kompensējamo medikamentu sistēmu un risināt ārstniecības personu atalgojumu jautājumu," sola Circene.

Šodien sanāksmes laikā Veselības nozares Stratēģiskā padome tika iepazīstināta arī ar Sirds un asinsvadu veselības uzlabošanas rīcības plānu 2013.-2015.gadam.

Jau ziņots, ka šodien plāns izskatīts valsts sekretāru sanāksmē un virzīts tālākai apstiprināšanai valdībā. Sabiedrības pārstāvji aicināti iesaistīties plāna publiskajā apspriešanā, sniedzot savus viedokļus līdz 3.aprīlim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!