Foto: DELFI

Krievijas puses publiski paustās bažas saistībā ar atsevišķiem notikumiem Latvijā nevar un nedrīkst tikt uzskatītas par iejaukšanos valsts iekšējās lietās, šodien tikšanās laikā ar ārlietu ministru Edgaru Rinkēviču (ZRP) uzsvēris Krievijas vēstnieks Latvijā Aleksandrs Vešņakovs.

"Vienlaikus ir jābūt pilnīgi skaidram, ka Krievijas pozīcija par mazākumtautību pilsonības un valodas tiesību diskriminācijas problēmu Latvijā nav mainīta, mūsu puse turpina stingri uzstāt to gan divpusējā dialogā, gan starptautiskajā arēnā," teikts Krievijas vēstniecības Latvijā izplatītajā paziņojumā masu medijiem.

Tikšanās laikā diplomāts, apstiprinot vēlmi uz pragmatisku divpusējo attiecību attīstību, lūdza ministram skaidrojumu par "nedraudzīgiem uzbrukumiem Krievijai no Latvijas oficiālo pārstāvju puses", proti, par it kā Krievijas iesaistīšanos tā dēvētā valodu referenduma organizatoru finansēšanā, neļaušanu Krievijas Sabiedriskās palātas pārstāvjiem būt novērotājiem tautas nobalsošanā un par aizliegumu iebraukt Latvijā diviem krievu vēsturniekiem.

"Ar trauksmi un nosodījumu Krievijā uzņemti Latvijas prezidenta Andra Bērziņa izteikumi, kas vērsti uz bijušo "Vaffen SS" leģionāru reabilitāciju un slavināšanu," norāda vēstniecība.

Vienlaikus Vešņakovs norāda, ka šīs Krievijas publiski paustās bažas nav iejaukšanās Latvijas iekšējās lietās.

Atgādinām, ka Rinkēvičs caur Ārlietu ministrijas paziņojumu masu medijiem norāda, ka Latvija vēlas sadarbību ar Krieviju, taču nepieļaus iejaukšanos valsts iekšējās lietās.

"Latvija vēlas labas attiecības ar kaimiņvalsti Krieviju, kas balstītas uz savstarpējas cieņas un abpusēja izdevīguma principiem," sarunā uzsvēra Rinkēvičs. "Esam gatavi sadarboties kā divpusēji, tā Eiropas Savienības un NATO ietvaros. Abu valstu sadarbībai ir izveidojies labs pamats, un ir jāturpina attīstīt mūsu ekonomiskās saites, pilnveidot līgumtiesisko bāzi. Taču Latvijai ir un būs nepieņemama iejaukšanās tās iekšējās lietās," norādīja ārlietu ministrs.

"Mēs to nepieļausim un, ja nepieciešams, atbilstoši reaģēsim," brīdināja politiķis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!