Foto: LETA

Krievijas vēstnieks Latvijā Aleksandrs Vešņakovs licis noprast, ka Latvijas eksprezidentes Vairas Vīķes-Freibergas pieļāvumi, ka Krievija varētu Ukrainā ievest savu armiju nav nopietni vērā ņemami.

Komentējot Vīķes-Freibergas izteikumus par iespējamiem Krievijas plāniem, Krievijas vēstniecības vietnē sociālajā tīklā "Facebook" ievietota ziņa ar nosaukumu "V.Vīķes-Freibergas olimpiskais nemiers".

"Bijusī Latvijas prezidente Vaira Vīķe-Freiberga no kaut kurienes uzzinājusi un visiem pastāstījusi TV3 raidījuma "Nekā personīga" ēterā, ka "Krievija pagaidām nav varējis ievest savu armiju Ukrainā Soču Olimpiādes dēļ." Žēl, ka atšķirībā no sportistiem politiķiem, tostarp bijušajiem, nav jāiziet dopinga kontroles pirms uzstāšanās," rakstīts ar A.Vešņakova vārdu parakstītajā paziņojumā.

Par vēstnieka izteikumiem bijusī prezidente mikroblogošanas vietnē "Twitter" ierosina: "Vai mēs nevarētu saziedot naudu un Krievijas vēstnieku Latvijā nosūtīt pie Irmas kundzes uz pirmsskolas līmeņa pieklājības kursiem?"

Ar "Irmas kundzi" politiķe acīmredzot domājusi pazīstamo profesionālās etiķetes un protokola lietpratēju Irmu Kalniņu.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka Vīķe-Freiberga raidījumā norādīja: "Tas scenārijs veidojās precīzi tādā veidā, kā es to būtu paredzējusi, ja viņš būtu Krievijas plānots." Viņa skaidroja, ka pašlaik situācija nonākusi līdz fāzei, kurā par buntavniekiem padarīti tie austrumu un dienvidu reģioni, kuros lielākā iedzīvotāju daļa ir krievvalodīga un kur Janukovičam ir atbalsts.

"Notiek, kā angļi saka, zobenu žvadzināšana un draudi, ka šīs Ukrainas daļas tad atdalīsies un, ja viņas mēģinās ar varu paturēt Ukrainas teritorijā, tad, protams, nāks viņus glābt un būs pilnīgais atkārtojums no Dienvidosetijas un Abhāzijas varianta Gruzijā," viņa secināja.

"Man šķiet, ka to scenāriju, ko viņi uzrakstīja priekš Gruzijas, viņi ir ļoti gatavi izvilkt atkal no kabatas un izspēlēt atkal no jauna," atzina bijusī prezidente, uzsverot, ļoti būtisku lomu spēlēs Eiropas Savienības spēja enerģiski atbalstīs demokrātiskos spēkus. Eiropa pat varētu parlamentu aicināt balsot par Asociācijas līgumu ar Eiropas Savienību, kā pretstatu tam, ko prezidents Janukovičs neizdarīja.

Viņa pieļāva, ka Krievijas prezidents gaidīja Ziemas olimpisko spēļu beigas, lai Ukrainā ievestu armiju, to pamatojot ar Krievijas pilsoņu drošības apdraudējumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!