Foto: LETA

Krievijas politiķis Vladimirs Žirinovskis ir opozīcijas partijas biedrs, kas neatspoguļo Krievijas oficiālo nostāju, šādu skaidrojumu Ārlietu ministrijas valsts sekretāra vietniecei Eiropas lietās Ingai Skujiņai sniedzis Krievijas vēstnieks Latvijā Aleksandrs Vešņakovs.

Kā skaidroja vēstniecībā, Vešņakovs, uzklausot Skujiņas nosodījumu un bažas par nesenajiem Žirinovska paziņojumiem, sniedzis izsmeļošu skaidrojumu, ka Žirinovskis ir opozīcijas partijas biedrs, kas neatspoguļo Krievijas oficiālo nostāju.

Tāpat vēstnieks norādījis, ka Saeimas valdošās koalīcijas deputāti, kā arī vairāki Ministru kabineta locekļi vairākkārtēji atļāvušies atklāti paust rusobofus izteicienus, kā arī aicināja partnerus nesaspīlēt esošo situāciju un nenodarboties ar priekšvēlēšanu politisko PR.

Jau ziņots, ka Ārlietu ministrija paskaidrojumu sniegšanai izsaukusi Vešņakovu saistībā ar Žirinovska izteikumiem, sociālā medija vietnē "Twitter" paziņojis ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V).

"Ceru, ka daži šeit pamodīsies," lēmumu skaidroja ministrs.

Žirinovskis intervijā telekanālā "Rossija 24" paziņoja, ka lēmums par Trešo pasaules karu jau esot pieņemts un tā laikā Baltijas valstis un Polija tikšot iznīcinātas.

"Šādi izteikumi ir spilgts apliecinājums Krievijas valdošās elites vēlmei atjaunot Krievijas impēriju. Minētais arī parāda, ka Eiropas Savienības un citu valstu īstenotās sankcijas pret Krieviju, kas saistītas ar tās rīcību Ukrainā, ir vietā un pilnīgi pamatotas. Mēs šos izteikumus ņemsim vērā, NATO ietvaros diskutējot par papildu pasākumiem Baltijas valstu un Polijas drošībai", sacīja Rinkēvičs.

Ministrs sagaida, ka Krievijas amatpersonas norobežosies no šī paziņojuma un apliecinās Baltijas valstu robežu neaizskaramību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!