Naturalizācija un sabiedrības integrācija Latvijā norit veiksmīgi un ir jāturpina, šodien, tiekoties ar ārlietu ministru Arti Pabriku (TP), atzina Lielbritānijas vēstnieks Eiropas Drošības un sadarbības organizācijā (EDSO) Kolins Manro.
Kā aģentūru LETA informēja Ārlietu ministrijā, Manro izteica Pabrikam atzinību par Latvijas pārstāvniecības EDSO veiksmīgo darbu, aizstāvot un paužot Latvijas pozīciju.

Ministrs vēstniekam pastāstīja par Latvijas sasniegumiem sabiedrības integrācijā. Viņš uzsvēra, ka aktīva cilvēku rīcība, apgūstot latviešu valodu un iegūstot Latvijas pilsonību, liecina par patiesu vēlmi integrēties Latvijas sabiedrībā. Latvijā ir radīti visi nepieciešamie apstākļi, norādīja Pabriks.

Vēstnieks informēja Pabriku par EDSO reformu. Kā norādīja britu diplomāts, dalībvalstu konstruktīva nostāja ir nepieciešama, lai veiksmīgi īstenotu reformu. Šajā saistībā Manro pieminēja Krievijas lomu minētajā procesā.

Ārlietu ministrs pauda uzskatu, ka ciešāka Eiropas Savienības dalībvalstu sadarbība EDSO ļautu efektīvāk risināt drošības un reģionālos jautājumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!