Foto: LETA

Visas NATO dalībvalstis ir gatavas pildīt savas saistības, ceturtdien LTV raidījumā "Rīta Panorāma" teica Latvijas vēstnieks NATO Indulis Bērziņš.

Viņš uzsvēra, ka nav šaubu par dalībvalstu gatavību izpildīt savas saistības, ja tāda nepieciešamība būtu. Vienlaikus katra dalībvalsts rūpējas par savu aizsardzību, tāpēc Latvija veic savus manevrus utt.

Vērtējot, vai ASV prezidents teorētiski var mazināt valsts lomu NATO, Bērziņš uzsvēra, ka var spriest tikai kā diplomāts: "Realitāte šobrīd ir tāda, ka NATO ir vienots, NATI iekšienē un NATO atbildības sadalē ASV spēlē ļoti atbildīgu un svarīgu lomu, svarīgāko lomnu reģiona drošības garantēšanā, bet arī pārējie sabiedrotie ir gatavi iesaistīties".

Bērziņš uzsvēra - Baltijas valstis ir NATO dalībvalstis un tiek aizsargātas, kā arī pašas aizsargā sevi.

Amerika ir Latvijas sabiedrotais, tāpat tas ir pats svarīgākais sabiedrotais arī visām pārējām NATO dalībvalstīm, piebilda vēstnieks NATO.

Jau vēstīts, ka Republikāņu partijas kandidāts ASV prezidenta amatam Donalds Tramps ir paziņojis, ka ASV viņa vadībā varētu neaizsargāt dažas NATO dalībvalstis, ja tām grasītos uzbrukt Krievija.

Tramps sacījis, ka viņš izlems, vai aizsargāt Baltijas valstis pret Krievijas agresiju, pamatojoties uz to, vai šīs valstis "ir izpildījušas savas saistības pret mums".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!