Foto: DELFI

AS "Tallink Grupp" kuģis "Romantika", kas naktī uz ceturtdienu cieta vētras laikā, neilgi pirms pulksten 21 ieradās Rīgā, savukārt jau pusnaktī devies ceļā uz Stokholmu, liecina kuģu kustības karte "MarineTraffic.com".

Kā liecina uzņēmuma mājaslapā publicētā informācija, kuģis no Rīgas uz Stokholmu parasti atiet plkst. 17.30. Līdz ar to kuģis izbraucis 6,5 stundas vēlāk nekā iepriekš paredzēts.

Ziņots, ka kuģim "Romantika" vētras laikā tika nolauzta radara antena, kas lidojumā skāra vienu no kuģa priekšējiem iluminatoriem un salauza to.

Bojātais kuģa iluminators atrodas kuģa priekšgalā "Tango" bāra telpā uz sestā klāja, un ūdens bojājumi skāra galvenokārt tikai šo telpu. Ūdens pavisam nedaudz skāra arī atsevišķas kajītes uz 5. klāja – 15 pasažieriem no astoņām ūdens skartajām kajītēm nekavējoties tika nodrošinātas citas kajītes.

"Ūdens iekļūšanas kuģa telpās bija minimāla un nevienā brīdī neradīja nekādu apdraudējumu cilvēku drošībai," iepriekš uzsvēra "Tallink" pārstāve Baiba Muceniece, piebilstot, ka negadījuma brīdī vidēji bija septiņus metrus augsti viļņi, kā arī vēja ātrums sasniedza 30 metrus sekundē.

"Romantika" būvēta 2002. gadā Somijā, un no 2016. gada 12. decembra tā atsāka kursēt maršrutā starp Rīgu un Stokholmu. "Romantika" spēj uzņemt līdz 2500 pasažieru.

Tāpat vēstīts, ka naktī uz ceturtdienu vētra skārusi arī AS "Tallink Grupp" kuģi "Isabelle", kas bija devies ceļā no Rīgas un šorīt piestāja Stokholmā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!