Foto: Publicitātes foto

AS "Tallink Grupp" kuģis "Romantika", kas naktī uz ceturtdienu cieta vētras laikā, Rīgā ieradīsies pulksten 22, portālu "Delfi" informēja "Tallink Latvija" Pārdošanas un mārketinga direktore Baiba Muceniece.

Pēc viņas teiktā, kuģis no Stokholmas uz Rīgu devās ceļā četras stundas vēlāk nekā paredzēts ikdienas grafikā. Nākamais reiss uz Stokholmu plānots pusnaktī, līdzko ostā tiks noslēgts bojātais iluminators.

Jāatgādina, ka kuģim "Romantika" vētras laikā tika nolauzta radara antena, kas lidojumā skāra vienu no kuģa priekšējiem iluminatoriem un salauza to. Muceniece uzsvēra, ka situācija uz kuģa tiek kontrolēta – vētras bojājumu skarto zonu nepārtraukti uzrauga kuģa komanda, un "Romantika" turpina ceļu uz Rīgu.

Bojātais kuģa iluminators atrodas kuģa priekšgalā "Tango" bāra telpā uz 6.klāja, un ūdens bojājumi skāra galvenokārt tikai šo telpu, skaidroja Muceniece. Ūdens pavisam nedaudz skāra arī atsevišķas kajītes uz 5. klāja – 15 pasažieriem no astoņām ūdens skartajām kajītēm nekavējoties tika nodrošinātas citas kajītes. "Ūdens iekļūšanas kuģa telpās bija minimāla un nevienā brīdī neradīja nekādu apdraudējumu cilvēku drošībai," uzsvēra Muceniece, piebilstot, ka negadījuma brīdī vidēji bija septiņus metrus augsti viļņi, kā arī vēja ātrums sasniedza 30 metrus sekundē.

Uz kuģa pašlaik atrodas 275 pasažieri un 178 apkalpes locekļi.

"Romantika" būvēta 2002. gadā Somijā, un no 2016. gada 12. decembra tā atsāka kursēt maršrutā starp Rīgu un Stokholmu. "Romantika" spēj uzņemt līdz 2500 pasažieru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!