Enerģētikas uzņēmumam "Latvenergo" pagājušās nedēļas vētras radīto postījumu novēršana izmaksājusi aptuveni 420 tūkstošus latu, sacīja "Latvenergo" Korporatīvo komunikāciju departamenta Komunikāciju daļas vadītājs Andris Siksnis.
Vislielākās summas un darbu apjomi bijuši "Latvenergo" Centrālajos elektriskajos tīklos, kas ar enerģiju apgādā Rīgu un tās apkārtni, kā arī Dienvidu elektriskajos tīklos, kas apkalpo Zemgali un Ziemeļkurzemi. Centrālajiem elektriskajiem tīkliem nodarītie zaudējumi ir aptuveni 250 tūkstoši latu, bet Dienvidu elektriskajos tīklos zaudējumi ir aptuveni 97 tūkstoši latu.

Uz laiku bez elektrības palikušo lietotāju kopskaits pēc ceturtdienas vētras sasniedza aptuveni 70 tūkstošus. Kopumā vētras postījumos tika nolauzti 1163 balsti. Turklāt par vētras spēku liecina tas, ka vienā pēcpusdienā tika nolauzti tik pat daudz balstu, cik pagājušajā gadā jūlija negaisu laikā vairākās dienās. Turklāt uz elektrības līnijām uzkrituši vairāk nekā četri tūkstoši koku.

Negaisa dienās visā Latvijas energosistēmā kopumā bez sprieguma bija palikuši 2600 transformatora punkti. No tiem Dienvidu elektriskajos tīklos - 870, Centrālajos elektriskajos tīklos - 694, Ziemeļu elektriskajos tīklos - 381. Savukārt zemsprieguma tīklā bija vairāk nekā 3000 bojājumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!