Sestdien plkst. 6.20 Liepājas ostā zvejas kuģis “Jahta” norāvis enkuru un ietriecies tramvaja tiltā, sabojājot zem tā esošo maģistrālo pilsētas apkures cauruļvadu. Līdz ar to lielākā daļa pilsētas palikusi bez karstā ūdens un apkures.
Par to BNS informēja uzņēmumā “Liepājas siltums”.

Tuvāko stundu laikā “Liepājas siltums” sāks metināšanas darbus, lai salabotu maģistrālo cauruļvadu. Vainīgais kuģis no turienes jau ir atvilkts.

Liepājas mērs Uldis Sesks žurnālistiem pauda viedokli, ka acīmredzot zvejas kuģiem būs jāierāda piestātne tālāk no pilsētas centra un tramvaja tilta.

Naktī uz sestdienu pilsētā ir izrauti daudzi koki, norauti jumtu fragmenti, pacelti gaisā vairāki gružu konteineri, bet nekādu nopietnu bojājumu vai avāriju nav. Tomēr stipru vēju sola arī šonakt, tādēļ, kā visi ostas dienesti, tā dome raizējas par sekmīgu iznākumu glābšanas darbos šorīt avarējušā kuģa apkalpes meklēšanā.

Elektrotīkliem lieli postījumi neesot nodarīti — elektroenerģijas padeve pārtraukta aptuveni 20 transformatoru punktos Kurzemē, Liepājas pusē, BNS pastāstīja “Latvenergo” sabiedrisko attiecību speciāliste Liepājā Inese Kupce.

Pagaidām gan nevarot prognozēt, cik ilgā laikā elektroenerģijas padeve attiecīgajos punktos tiks atjaunota. Lai pēc iespējas ātrāk novērstu bojājumus, strādājot visas iespējamās brigādes.

Vētra papostījusi arī “Radio SWH” Liepājas biroju, kam norauts jumts un antena, līdz ar to “Radio SWH” Liepājā neskan. BNS jau ziņoja, ka Liepājas ostas molā ietriecies zvejas kuģis ar sešu cilvēku apkalpi.

Pagājušā naktī visspēcīgākais vējš novērots Kurzemes pusē un Liepājā vēja ātrums sasniedza 30 metrus sekundē.

Pārējā Kurzemes teritorijā vēja ātrums bija no 16 līdz 19 metriem sekundē. Līdzīgs vēja stiprums novērots arī Latvijas centrālajā daļā — Jelgavā, Dobelē, Bauskā.

Tomēr dienas laikā vēja brāzmas pastiprināsies Latvijas dienvidu daļā un Latvijas austrumos no Lietuvas puses, kur naktī vēja brāzmas sasniedza 24 līdz 35 metrus sekundē, vējš pūtīs ar ātrumu 25 līdz 27 metri sekundē.

Arī Kurzemes pusē saglabāsies spēcīgs vējš, prognozē sinoptiķi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!