Foto: LETA
Latvijas Mākslas akadēmijas jumts, kas nedēļas sākumā cieta vētrā, varētu būt bojāts pamatīgāk, nekā sākotnēji licies, atzina Mākslas akadēmijas sabiedrisko attiecību speciāliste Egita Kurpniece.

Viņa norādīja, ka pašlaik speciālisti vēl turpina vērtēt jumta stāvokli un tam nodarītos bojājumus, tādēļ pagaidām vēl nav iespējams nosaukt precīzus skaitļus, cik izmaksās jumta remonts. Tomēr, apskatot jumta segumu, pagājušā gadsimta 70.gadu sākumā liktā jumta konstrukcijā konstatētas nopietnākas problēmas un bojājumi.

"Iespējams, ka vētra šajā gadījumā ir atsegusi lielāku problēmu, ka tas bijis tikai aisberga galiņš," viņa sacīja.

Tā kā ēka ir valsts nozīmes arhitektūras piemineklis, bojājumi būs jāizvērtē īpaši rūpīgi un tikai pēc tam Kultūras ministrijai tiks iesniegts situācijas apraksts un izdevumu tāme.

Pašlaik vētras bojājumu novēršanai rasts pagaidu risinājums, un iekštelpas bojātā jumta dēļ necieš.

Kurpniece atturējās vērtēt, vai jumta segumu būs nepieciešams mainīt pilnībā.

Jau vēstīts, ka spēcīgās vēja brāzmas novembra beigās nopietni sabojāja Latvijas Mākslas akadēmijas ēkas jumtu.

Akadēmijas rektors Aleksejs Naumovs pastāstīja, ka jumts sabojāts 30 kvadrātmetru platībā un steidzami ir jāsalabo. Viņš paskaidroja, ka finansējuma samazinājuma apstākļos kultūras iestādei nav naudas, kuru novirzīt šādiem neparedzētiem gadījumiem.

Lai ziņotu Ministru kabinetam par situāciju un, iespējams, lūgtu kompensēt vētras postījumus no valsts budžeta līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem, kultūras ministre Žaneta Jaunzeme-Grende uzdevusi apkopot informāciju par spēcīgā vēja radītajām sekām visās kultūras un mākslas iestādēs, norādīja Kultūras ministrijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!