Foto: F64
Spēcīgais vējš, kas ceturtdien plosās Latvijā, sašūpojis arī sociālos tīklus, kur cilvēki metušies dalīties savās emocijās par ārā valdošajiem laikapstākļiem.

Vējš daļēji norāvis jumtu Talsu novada pašvaldības ēkai, liecina Talsu namsaimnieka ieraksts mikroblogošanas vietnē "Twitter''.

Savukārt autovadītāji ziņo, ka uz Rīgas apvedceļa apmēram sešu līdz septiņu kilometru attālumā no Ķekavas Jūrmalas virzienā braukšanu apgrūtina vēja nogāzts koks, liecina "Latvijas Valsts ceļu" ieraksts "Twitter".

Dažs sociālo tīklu lietotājs ir pārsteigts par spēcīgo vēju, kas knapi ļauj turēties kājās, cits sūkstās par elektrības pārrāvumiem, bet vēl citi šovakar aicina neatstāt ārā mājdzīvniekus.

Šobrīd Kurzemē, Vidzemē un Rīga izsludināts oranžais brīdinājums, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija.

Jau ziņots, ka ceturtdien laika periodā no pulksten 18 līdz 21 vēja brāzmas līdz 20-24 metriem sekundē ir gaidāmas lielākajā Latvijas teritorijas daļā. Nakts otrajā pusē vēja brāzmas līdz 25 metriem sekundē gaidāmas arī valsts ziemeļu rajonos.

Tiek prognozēts, ka spēcīgais vējš pierims nakts otrajā pusē.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!