Lai gan ceturtdien sinoptiķi brīdināja par Latvijā gaidāmo spēcīgo negaisu un vētru, diennakts aizritējusi mierīgi un spēcīgākais reģistrētais vējš bijis salīdzinoši neliels - 16 metri sekundē, BNS piektdienas rītā informēja Valsts hidrometeoroloģijas pārvaldē.
Arī Valsts Ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGDD) BNS piektdien apliecināja, ka visā Latvijā dienests aizvadītajā diennaktī strādājis ierastajā režīmā un "nekas izsaukumos neliecināja, ka būtu uzbrukusi stihija".

Pēc VUGD dežūrdaļas darbinieces stāstītā, diennakts dienestam nav atšķīrusies no citām. "Tā ziņoja, tā ziņoja, tā solīja, tā solīja vētru, bet paldies Dievam, nekas nepiepildījās," klāstīja VUGD amatpersona.

Hidrometeoroloģijas pārvaldē BNS pavēstīja, ka ceturtdien no plkst. 15 pāri Kurzemei no dienvidiem un ziemeļiem pārvietojies "negaisa mākoņu masīvs", kas pakāpeniski izpleties arī virs Zemgales. Pērkona negaisa laikā vietām arī spēcīgi lijis. Vislielākais nokrišņu daudzums nolijis Pāvilostā. Cituviet Latvijā neesot pat lijis.

Jau ziņots par sinoptiķu atkārtoto brīdinājumu, ka ceturtdien Latvijā bija iespējams spēcīgs pērkona negaiss, kura laikā vējš brāzmās varēja sasniegt ātrumu līdz 24 metriem sekundē, bet dažviet - 29 m/s.

Iepriekšējā spēcīgā vētra Latvijā notika pirms nedēļas, 4.jūlijā, kad vēja ātrums dažviet sasniedza pat 30 m/s. Vētras laikā gāja bojā trīs cilvēki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!