Novēršot nedēļas sākuma vētras radītos postījumus, AS "Sadales tīkls" elektromontieri pēdējās dienās nomainījuši 550 vētras nolauztos vai izgāztos gaisvadu līniju balstus, atjaunojuši 1360 vēja sarautus vadu posmus un atbrīvojuši elektrolīnijas no 1340 uz tām uzkritušiem kokiem, informē AS "Latvenergo" pārstāve Ivita Bidere.

Viņa informē, ka jau kopš pirmdienas "Sadales tīkls" strādāja pastiprinātā režīmā, novēršot vētras izraisītos traucējumus elektroapgādē. Lielākā daļa darbu tika veikta, vējam ne tikai nerimstoties, bet pat pieņemoties spēkā. Iespējami ātrākai darbu veikšanai tika iesaistīti vērienīgi personāla resursi – 300 brigādes ar 750 cilvēkiem, kas strādāja arī diennakts tumšajā laikā.

Bidere uzsver, ka vētra plosījās visā Baltijas jūras reģionā, īpaši smagus postījumus nodarot Somijas elektroapgādes sistēmai, kur tiek prognozēts, ka sekas tiks novērstas vairāku nedēļu laikā. Atbilstoši prognozēm, vairākas dienas prasīs elektroapgādes atjaunošana Igaunijā, kur ceturtdien bez elektrības vēl bija 15 800 mājsaimniecību.

"Ja salīdzina ar mūsu tuvākajiem kaimiņiem, AS "Sadales tīkls" ir vētras sekas novērsusi iespējami īsākajā laikā – manuprāt, izšķiroša nozīme bija savlaicīgai gatavībai, jau no paša stihijas sākuma iesaistot daudz lielākus resursus operatīvā bojājumu novēršanā," norāda AS "Sadales tīkls" valdes priekšsēdētājs Andis Pinkulis.

Bidere informē, ka šobrīd tiek novērsti atsevišķi tehniski sarežģītākie bojājumi Latgalē. AS "Sadales tīkls" elektromontieri, lai nodrošinātu pēc iespējas ātrāku elektroapgādes atjaunošanu, vietām ir izmantojuši pagaidu risinājumus, kas tiks stabilizēti jau drīzākajā laikā.

Jau vēstīts, ka otrdien pievakarē elektroapgādes traucējumi bija 40 000 klientu, taču jau trešdienas vakarā to skaits vairs bija tikai 2000.

Sinoptiķi gan prognozē, ka ceturtdien pēcpusdienā un naktī uz piektdienu plosīsies vēl viena – šonedēļ jau trešā vētra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!