Foto: PantherMedia/Scanpix

Veselības inspekcija (VI) aicina iedzīvotājus izvērtēt no medicīnas centra "Aurora" saņemtos zvanus, kuros aicina uz bezmaksas veselības pārbaudēm, aģentūra LETA uzzināja inspekcijā.

VI regulāri saņemot informāciju no iedzīvotājiem par medicīnas centra "Aurora" vārdā saņemtajiem telefona zvaniem ar aicinājumu veikt bezmaksas veselības pārbaudi, pēc kuras tiek piedāvāts noslēgt līgumu par dažāda veida medicīnas pakalpojumu saņemšanu par maksu.

Inspekcija atgādināja, ka medicīnas centrs ir Ārstniecības iestāžu reģistrā reģistrēta ārstniecības iestāde, kura ir tiesīga sniegt veselības aprūpes pakalpojumus, tomēr aicina katru Latvijas iedzīvotāju personīgi izvērtēt nepieciešamību atsaukties šāda veida "bezmaksas piedāvājumiem".

Tāpat VI uzsvēra - ar jautājumiem par veselību vispirms jāvēršas pie ģimenes ārsta, kurš objektīvi izvērtēs pacienta veselības stāvokli un pieņems lēmumu par nepieciešamo izmeklējumu veikšanu, kā arī izrakstīs nosūtījumus pie ārstiem.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, AS "Aurora medicīnas centrs" apgrozījums pērn bija 556 717 eiro, kas ir gandrīz četras reizes vairāk nekā pirms gada, kad uzņēmuma apgrozījums bija 148 683 eiro. Uzņēmums pērn strādājis ar 69 829 eiro zaudējumiem.

"Firmas.lv" dati liecina, ka uzņēmuma patiesie labuma guvēji ir divi Baltkrievijas pilsoņi, kuri uzņēmumu kontrolē caur vairākiem uzņēmumiem ar juridisko adresi Kiprā. Uzņēmuma vēsturiskais nosaukums ir "Nokra".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!