Foto: F64

Veselības inspekcija (VI) ir sniegusi savu atzinumu Jaunmārupes pamatskolai un atļāvusi no nākamās pirmdienas sākt mācību procesu SIA "Sabiedrība Mārupe" šim mērķim pielāgotajās telpās.

Kā pastāstīja VI pārstāve Liesma Kalve, inspekcija vakar no Jaunmārupes pamatskolas saņēma informāciju, ka vēlas pielāgotajās telpās uzņemt 80 skolēnu.

Lai uzņemtu tik lielu skaitu skolēnu, pamatskolai vajadzēja tualetē ierīkot papildu tualetes podu, ko tā arī izdarījusi un ar nosūtīto fotogrāfiju palīdzību VI ir apliecinājusi. Prasības paredz, ka uz 20 skolēniem nepieciešams viens tualetes pods.

Tā kā Jaunmārupes pamatskola šo prasību ir izpildījusi, kā arī sola nodrošināt nepieciešamajā daudzumā tādas lietas kā papīra dvieļus un tamlīdzīgi, VI atļāva veikt mācību procesu "Sabiedrības Mārupe" telpās.

Plānots, ka šajās telpās no nākamās nedēļas mācīsies četras Jaunmārupes pamatskolas klases.

Kā ziņots, izmaiņas mācību procesa organizēšanā skaidrojamas ar ieilgušajiem darbiem pamatskolas jaunajā piebūvē. Tā kā darbi vēl nav pabeigti, ēka netika pieņemta ekspluatācijā.

Mārupes novada domes pārstāve Uva Bērziņa iepriekš skaidroja, ka skolas ēka netiek būvēta no jauna, bet gan tiek veikta padomju laikā celtas ēkas rekonstrukcija. Šis rekonstrukcijas process izvērties sarežģītāks, nekā iepriekš plānots, - sākot būvkonstrukciju demontāžu, atklājās iepriekš neparedzēts darbu apjoms, kas arī būtiski pagarinājis un aizkavējis visu būvniecību.

Ņemot vērā šo situāciju un apzinoties jaunā mācību gada tuvošanos, Mārupes novada dome intensīvi meklējusi alternatīvus risinājumus Jaunmārupes pamatskolas skolēnu izglītības procesa nodrošināšanai. Tika apsekotas vairākas ēkas Jaunmārupē, kas atrodas maksimāli tuvu Jaunmārupes pamatskolai un būtu pielāgojamas klašu izveidošanai. Novada dome lēmusi uz laiku iznomāt SIA "Sabiedrība Mārupe" piederošās telpas Mazcenu alejā 37.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!