Iepirkumu uzraudzības birojs (IUB) aizliedzis Valsts ieņēmumu dienestam (VID) slēgt 390 896 latus vērtu līgumu ar SIA "Namu apsaimniekošana" par Latgales reģionālās iestādes Daugavpils un Rēzeknes preču staciju muitas kontroles posteņu apsaimniekošanu.
VID bija paredzējis slēgt līgumu par Daugavpils preču stacijas muitas kontroles punkta (MKP) un Rēzeknes preču stacijas MKP telpu, teritorijas un iekārtu apsaimniekošanu.

Sūdzību par šo VID lēmumu šā gada septembrī IUB iesniedza SIA "L&T", norādot, ka tā piedāvājums konkursā noraidīts, jo neesot atbildis nolikumam. "L&T" šādam VID iepirkuma komisijas lēmumam nepiekrita.

Uzņēmums norādīja, ka piedāvājumā bija jāsniedz informācija par pretendenta piesaistītajiem apakšuzņēmējiem, kuri nepieciešami konkursa nolikumā minēto apsaimniekošanas pakalpojumu nodrošināšanai, ja tādus ir plānots nodarbināt.

"L&T" paredzēja visus piedāvājumā minētos apsaimniekošanas pakalpojumus sniegt pats, tas nekādu informāciju par līguma izpildes nodrošināšanai nepieciešamajiem apakšuzņēmējiem neiesniedza.

Kompānija norādīja arī uz to, ka konkursa nolikumā nav ietverta prasība pēc speciāla apliecinājuma par to, ka pretendents pats sniegs visus līguma izpildē paredzētos pakalpojumus.

Līdz ar to "L&T" uzskatīja, ka ir izpildījis visas konkursa nolikumā minētās prasības un iepirkuma komisija ir nepamatoti izslēgusi iesniedzēja piedāvājumu no tālākas līdzdalības konkursā.

Turklāt uzņēmums norādīja, ka VID iepriekš paredzamās līgumcenas diapazonu noteicis robežās no 200 000 līdz 300 000 latu, taču, neskatoties uz to, par konkursa uzvarētāju atzīta "Namu apsaimniekošana", kuras piedāvātā līgumcena bija 390 896 lati.

"L&T" pauda uzskatu, ka līdz ar to pasūtītājs nav ievērojis paziņojumā par līgumu sniegto informāciju un tādējādi ir maldinājis iespējamos pretendentus, jo iesniedzējs bija rēķinājies ar pasūtītāja publicēto paredzamās līgumcenas diapazonu un piedāvājis līgumcenu tās ietvaros, tas ir - 293 280 latus.

"L&T" lūdza aizliegt VID slēgt līgumu ar "Namu apsaimniekošanu" un uzlikt par pienākumu atkārtoti izvērtēt iesniegtos piedāvājumus.

VID Latgales reģionālā iestāde savos paskaidrojumos IUB "L&T" iesniegumā norādītos pārkāpumus un argumentus neatzina.

Kā secināms no IUB lēmuma, pārbaudot un izvērtējot lietas materiālus, noklausoties lietas dalībnieku iesnieguma izskatīšanas laikā sniegtos paskaidrojumus, IUB atzina "L&T" iesniegumu par daļēji pamatotu.

IUB aizliedza VID Latgales reģionālajai iestādei slēgt iepirkuma līgumu ar "Namu apsaimniekošanu" un uzdeva VID novērst iesniegumu izskatīšanas komisijas konstatētos pārkāpumus, atkārtoti izvērtējot atklātā konkursā iesniegtos piedāvājumus.

IUB lēmums mēneša laikā ir pārsūdzams Administratīvajā rajona tiesā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!