Foto: DELFI

Alkoholu var lietot tikai patērējot, līdz ar to pēc nomas līguma izbeigšanās lietas atdošana nav iespējama, tāpēc Valsts ieņēmumu dienests (VID) uzskata, ka pēc būtības tāds darījums kā alkohola noma nav iespējams, komentējot nasko Bauskas darboņu piedāvājumu nomāt alkoholu laikā, kad tā tirdzniecība ir aizliegta, portālam "Delfi" sacīja VID.

VID pieļauj, ka Bauskas situācijā darījums pēc būtības ir alkohola realizācija slēptā formā, lai apietu alkoholisko dzērienu realizācijas ierobežojumu no plkst. 22 līdz 8, kā arī alkohola realizācijas aizliegumu, izmantojot distances līgumu.

VID norāda, ka likums nosaka: pēc nomas vai īres līguma izbeigšanās nomniekam vai īrniekam jāatdod atpakaļ iznomātā vai izīrētā lieta ar visiem tās piederumiem, cik iespējams labā stāvoklī.

Tā kā VID nav zināmi konkrētā Bauskas darījuma nosacījumi, ieņēmumu dienestam "nav iespējams pateikt, kas tad šis par darījumu ir pēc būtības".

VID arī neatklāj, vai sācis pārbaudi par Bauskā fiksētajiem alkohola iznomāšanas piedāvājumiem.

Jau vēstīts, ka, lai gan alkoholisko dzērienu tirdzniecība Latvijā naktī ir aizliegta, Bauskā veikli darboņi atklājuši likuma "caurumu" un piedāvā alkoholu nakts stundās iznomāt.

Valsts policijas (VP) Bauskas iecirkņa priekšnieks Ainars Stankevics svētdien laikrakstam "Diena" uzsvēris, ka policija seko šim "biznesam" un personām, kas to īsteno.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!