Foto: F64

Amatu Valsts ieņēmumu dienestā (VID) atstājusi Nodokļu un muitas policijas vadītājas pienākumu izpildītāja Kristīne Prusaka-Brinkmane, portālam "Delfi" apliecināja Valsts ieņēmumu dienestā (VID).

Dienestā norādīja, ka ar Prusaku-Brinkmani šī gada gada 22. februārī ir izbeigtas civildienesta tiesiskās attiecības, pamatojoties uz viņas iesniegumu ar lūgumu atbrīvot no amata, savstarpēji vienojoties.

Pati Prusaka-Brinkmane portāla "Delfi" sazvanīta atteicās sniegt jebkāda veida komentārus.

Jau vēstīts, ka Prusaka-Brinkmane, kas ikdienā strādāja kā Nodokļu un muitas policijas pārvaldes direktora vietniece, jauno amatu ieguva janvārī, kad pozīcija atbrīvojās, jo no VID aizgāja līdzšinējais pārvaldes vadītājs Kaspars Podiņš, pret kuru ierosināta disciplinārlieta saistībā ar iespējamiem noziegumiem viņa vadītajā struktūrvienībā.

Jāpiebilst, ka Prusakas-Brinkmanes aiziešana sekoja piecas dienas pēc tam, kad laikrakstā "Diena" tika publicēta intervija ar bijušu VID izmeklētāju Initu Lūri, kura tiek turēta aizdomās par dalību grupā, kas centusies izspiest kukuli no mežrūpnieka Andra Ramoliņa.

Šajā intervijā Lūre apgalvo, ka Prusaka-Brinkmane esot lūgusi viņai veidot "pasūtījuma lietas", proti, safabricēt lietu materiālus, lai varētu apsūdzēt konkrētas personas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!