Foto: AFP/Scanpix

Valsts ieņēmumu dienests (VID) maksās 50 tūkstošus eiro, neskaitot pievienotās vērtības nodokli, Latvijas Universitātei par mācībām radiācijas drošībā, liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā.

Latvijas Universitāte VID darbiniekiem vadīs divus kursus. Viens no tiem būs par drošu darbu ar vidējas jaudas starojumu ģenerējošām iekārtām, bet otrs – ar lielas jaudas iekārtām.

Līguma summā iekļautas visas ar mācībām saistītās izmaksas, tostarp transporta izdevumi, metodisko materiālu sagatavošana un drukāšana, kā arī mācību tehniskā nodrošināšana.

Pēc pieteikuma saņemšanas Latvijas Universitātei VID darbinieki būs jāskolo grupu mācībās, kurās piedalīsies no četriem līdz 12 dienestā strādājošajiem, vai arī jāīsteno atsevišķu nodarbināto apmācība.

Mācību grafiku 2019., 2020. un 2021. gadā Latvijas Universitātei jāsaskaņo ar VID. Mācības notiks darba dienās, laika posmā no pulksten 10 līdz 18.

Kursos VID darbinieki apgūs radioaktivitātes mērīšanu, aparatūras kalibrēšanu, mērīšanas efektivitāti, radioaktīvo objektu dozas jaudas mērīšanu, aktivitātes novērošanu, aizsardzības pārbaudes un novērtēšanu, radioaktīvo sasmērējumu kontroli un deaktivizāciju, kā arī citas zinības.

Līgums ar Latvijas Universitāti ir spēkā līdz 2021. gada 28. decembrim, vai arī brīdim, kad augstskola būs izsmēlusi līguma summu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!