Foto: F64

Valdība piektdien atļāva Valsts ieņēmumu dienesta (VID) atlīdzības finansējuma palielināšanai 2014.gadā novirzīt 1,42 miljonus eiro.

No tā 18 300 eiro paredzēti prēmiju izmaksai, bet 1,4 miljoni eiro – piemaksām par personīgo darba ieguldījumu un darba kvalitāti izmaksai.

Pēc Finanšu ministrijas skaidrotā, VID darbinieku motivēšanas sistēma jāmaina, lai celtu produktivitāti, tostarp ēnu ekonomikas apkarošanā un nodokļu ieņēmumu atgūšanā valsts budžetam. Tāpēc tiek rosināts noteikt darba samaksas mainīgo daļu saskaņā ar darbinieka personīgo ieguldījumu VID mērķu sasniegšanā.

Savukārt prēmijas plānots izmaksāt tiem VID ierēdņiem, kuru "tiešas darbības rezultātā atklāti noziedzīgi nodarījumi un palielinājušies valsts budžeta ieņēmumi".

2014.gadā VID ir ieguldījis ievērojamu darbu ēnu ekonomikas apkarošanas uzlabošanā, piemēram, nodokļu administrēšanā īstenota jaunu - nozaru pieeja ātrākai nodokļu zudumu atgūšanai, uzsver FM.

Atlīdzības palielināšanai piešķirtais finansējums sākotnēji bija paredzēts VID jaunās administratīvās ēkas Talejas ielā 1, Rīgā, aprīkojuma (piemēram, mēbeles, iekārtas, tehniskais aprīkojums) iegādei (1,38 miljonus eiro) un apsardzes un ar apsardzes infrastruktūras uzturēšanu saistīto izdevumu segšanai (35 900 eiro). Mēbeles un iekārtas konkursā izdevies iegādāties par zemāku cenu, savukārt izdevumi apsardzei samazinājušies, jo ēka ekspluatācijā nodota vēlāk nekā paredzēts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!