Valsts ieņēmumu dienesta (VID) negodprātīgo darbinieku rotācija nav pareizākais solis, kā risināt situāciju VID, un tā sūtītu nepareizu signālu potenciāli negodprātīgajiem darbiniekiem, raidījumā "900 sekundes" pauda Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Vējonis uzsvēra, ka tā būtu situācijas risināšana no "nepareizā gala", jo rotācija nav mehānisms, kā izskaust negodprātīgos darbiniekus. Ja darbinieka negodprātībai bijušas sekas, tad viņam jāpiemēro disciplināratbildība vai kriminālatbildība.

Rotācija drīzāk ir veids, kā panākt, lai amatu valsts iestādēs pārāk ilgi neaizņemtu viena persona, pauda prezidents, piebilstot, ka iestāžu vadības maiņa rotācijas kārtībā varētu ļaut vadītājiem gūt svaigāku skatu uz nozari.

Jau vēstīts, ka VID ģenerāldirektore Ināra Pētersone finanšu ministrei Danai Reizniecei-Ozolai (ZZS) iesniegusi Finanšu policijas un VID atbildīgo amatpersonu novērtējumu un priekšlikumus, kā atbrīvot no darba dienestā darbiniekus, kuri tiek turēti aizdomās par negodprātīgu rīcību. Pētersonei uzdots līdz 1. maijam nodrošināt, lai darbinieki, uz kuriem kritusi nopietna aizdomu ēna, vairs nestrādātu VID struktūrās.

Reizniece-Ozola Pētersonei arī uzdeva veikt visu svarīgāko VID struktūrvienību vadītāju un viņu vietnieku rotāciju. Turpmāk plānots šādas rotācijas VID veikt reizi piecos gados.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!