Foto: LETA
Valsts ieņēmumu dienests (VID) Saeimas deputātam Ingmāram Līdakam (ZZS) piemērojis 200 eiro soda naudu par to, ka viņš neiesniedza ienākumu deklarāciju kā zemnieku saimniecības amatpersona.

Piemēroto sodu deputāts vērtē kā godīgu, jo viņš maijā iesniedza iepriekš neiesniegtās ienākumu deklarācijas par zemnieku saimniecību "Skari". Līdakam šī situācija ir neierasta, jo viņš neaizraujas ar satiksmes noteikumu pārkāpšanu un "kur nu vēl" šādiem gadījumiem.

Maijā iesniedzot deklarācijas, parlamentārietis uzzinājis, ka ir veicis nodokļu pārmaksu vairāk nekā 200 eiro apmērā. Līdaka ir uzrakstījis iesniegumu soda naudu 200 eiro atskaitīt no nodokļu pārmaksas.

Kā ziņots, Saeima iepriekš piekrita deputāta Līdakas administratīvai sodīšanai.

VID iesniegumā Saeimai norādīts, ka deputāts nebija iesniedzis ienākumu deklarāciju par 2012.gadu kā zemnieku saimniecības "Skari" amatpersona, tāpat Līdaks neiesniedza deklarācijas arī par 2010. un 2011.gadu, kaut arī esot vairākkārt brīdināts.

Līdz ar to Līdakam noformēts administratīvā pārkāpuma protokols par nesadarbošanos ar nodokļu administrāciju.

Administratīvo pārkāpumu kodeksa 159.pants paredz, ka par nodokļu administrēšanai un kontrolei nepieciešamās pieprasītās informācijas nesniegšanu nodokļu administrācijai personai var uzlikt naudas sodu līdz 700 eiro, atņemot valdes loceklim tiesības ieņemt noteiktus amatus komercsabiedrībās vai bez tā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!