Valsts ieņēmuma dienesta (VID) ģenerāldirektora amata kandidātes Ingas Koļegovas ienākumi pagājušajā gadā bija 359 164 eiro, liecina VID publiskotā amatpersonas deklarācija.

Valsts vides dienesta (VVD) vadītāja Koļegova pērn izsniegusi aizdevumus 220 914 eiro apmērā, savukārt viņas parādsaistības ir 7200 eiro lielas.

Par darbu VVD viņa saņēmusi 37 568 eiro. Savukārt vislielākos ienākumus viņa pērn guvusi SIA "Pallogs" dividendēs – 320 000 eiro. No identiskas summas – 320 000 eiro – viņa gan pērn šķīrusies, veicot dāvinājumu. Identiska aina paveras arī 2014. gada deklarācijā, kad dividendēs iegūtās summas apmēru Koļegova ir atdāvinājusi.

2013. gadā Koļegova dividendēs saņēma 240 000 eiro. Viņa deklarāciju ir papildinājusi ar norādi, ka "visa nauda, kas ir saņemta no uzņēmuma SIA "Pallogs" dividendēs, ir aizdota uzņēmumam SIA "Cones Construction", kā arī brāļa ģimenei (Lienai Zudānei) ģimenes mājas būvniecībai". Līdzīga situācija norādīta arī deklarācijā par 2010. gadu.

Savukārt 2011. un 2012. gada deklarācijās nav norādīts, ka VVD vadītāja būtu guvusi ienākumus no dividendēm, taču jau iepriekš minētais papildinājums par naudas aizdevumu deklarācijās ir minēts.

Koļegovai pieder 50% koka paliktņu ražošanas uzņēmumā SIA "Pallogs". Otra kompānijas puse pieder Elmāram Švirkstam. Abi savulaik pat iekļuvuši lielāko pelnītāju sarakstos. Iepriekš kompānijas īpašnieks bijis arī Koļegovas brālis Māris Zudāns. Savukārt "Cones Construction" ir pilnībā Mārim Zudānam piederošs uzņēmums, liecina "Lursoft" informācija.

Firmai "Pallogs" pieder vēl kāds uzņēmums – SIA "Mortars".

2015. gadā "Palloga" apgrozījums sasniedza 11,7 miljonus eiro, bet peļņa - 985 tūkstošus eiro. Savukārt "Mortars" strādāja ar 777 tūkstošu eiro apgrozījumu un 66 tūkstošu eiro zaudējumiem.

VVD vadītājai pieder ēkas un zeme Kokneses pagastā, dzīvoklis Valmierā un zeme Tīnūžu pagastā, liecina amatpersonas deklarācija par pērno gadu.

Ziņots, ka VVD vadītāja piekritusi vadīt VID, atsaucoties uz premjera Māra Kučinska (ZZS) teikto, trešdien vēstīja TV3.

Galīgo lēmumu par VID vadītāju paredzēts pieņemt nākamnedēļ, kad finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola atgriezīsies no atvaļinājuma.

Jau vēstīts, ka Ministru prezidents otrdien tikās arī ar Valsts kases vadītāju Kasparu Āboliņu, kurš atteicās pretendēt uz vakanto VID vadītāja amatu.

Iepriekš izsludinātais konkurss uz VID ģenerāldirektora amatu ir beidzies bez rezultāta. Tas tika izsludināts 16. jūnijā, savukārt pieteikumu iesniegšana noslēdzās 4. jūlijā. Tika saņemti 11 pieteikumi, no kuriem četri virzīti nākamajā kārtā.

Iepriekšējā VID ģenerāldirektore Ināra Pētersone vasaras sākumā iesniedza atlūgumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!