Foto: Publicitātes foto

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektora atlases komisija trešdien nolēma uz otro kārtu virzīt četrus no 11 pretendentiem, kuri bija iesnieguši pieteikumus atklātajā konkursā, portālu "Delfi" informēja Valsts kancelejā (VK).

Drīzumā sekos konkursa otrā kārta – komisijas un pretendenta saruna par motivāciju, valsts pārvaldes pamatprincipiem un iestādes darbības jomu, kā arī pretendenta vīzijas prezentēšana par iestādes nākotnes prioritātēm un svešvalodu zināšanu pārbaude.

Savukārt trešajā kārtā neatkarīgi personālvadības speciālisti vērtēs tālāk izvirzīto pretendentu vadības kompetences – stratēģisko redzējumu, komandas vadīšanu, pārmaiņu vadību, attiecību veidošanu un uzturēšanu, kā arī orientāciju uz rezultātu.

Pretendentus vērtē finanšu ministres izveidota komisija un piesaistīti ārējie eksperti. Kā procesa novērotāji pieaicināti arī nevalstiskā sektora pārstāvji no Biedrības "Sabiedrība par atklātību "Delna"" un Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras.

VID ģenerāldirektora vērtēšanas komisija sastāv no pieciem locekļiem: komisijas vadītājs, Valsts kancelejas direktors Mārtiņš Krieviņš, Finanšu ministrijas valsts sekretāre Baiba Bāne, Tieslietu ministrijas valsts sekretārs Raivis Kronbergs, Valsts kases pārvaldnieks Kaspars Āboliņš un Finanšu ministres biroja vadītājs Ringolds Beinarovičs.

Konkurss uz vakanto VID ģenerāldirektora amatu tika izsludināts 16. jūnijā.

No pretendentiem tiek gaidīta nevainojama reputācija, maģistra grāds, vēlams ekonomikā, finansēs, tiesību zinātnēs vai vadības zinībās, ne mazāk kā trīs gadu darba pieredze vadošā amatā ar vismaz 40 padotajiem darbiniekiem un vēlama darba pieredze valsts pārvaldē. Tāpat tiek sagaidītas zināšanas un izpratne par VID darbības jomu, izpratne par valsts pārvaldes uzbūvi un darbības pamatprincipiem, administratīvo procesu un budžeta plānošanu.

Potenciālajam VID ģenerāldirektoram arī jābūt angļu valodas zināšanām vismaz B2 līmenī. Otras svešvalodas zināšanas tiks uzskatītas par priekšrocību. Tiek prasītas arī teicamas sadarbības, komunikācijas un prezentācijas prasmes, labas stratēģiskās plānošanas prasmes, sistēmiska pieeja jautājumu risināšanā un spēja uztvert un analizēt sarežģītu un liela apjoma informāciju dažādās jomās.

Līdzšinējā VID ģenerāldirektore Ināra Pētersone iesniedza atlūgumu un savus pienākumus šajā amatā pildīja līdz 27. jūnijam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!