Foto: PantherMedia/Scanpix
Valsts Ieņēmumu dienests (VID) ir reģistrējis 111 695 fizisko personu mantiskā stāvokļa deklarācijas, kas saņemtas līdz šā gada 1.jūnijam, portālu "Delfi" informēja dienestā.

Tajā skaitā 45 personas iesniegtajās deklarācijās ir uzrādījušas līdz šim nedeklarētos ar iedzīvotāju ienākuma nodokli apliekamos ienākumus 1 246 058 latu apmērā no kuriem aprēķinātais valsts budžetā maksājamais iedzīvotāju ienākuma nodoklis ir  187 048 lati (deklarācijā norādītajiem iepriekš nedeklarētajiem ienākumiem tiek piemērota iedzīvotāju ienākuma nodokļa likme 15% apmērā). Valsts budžetā uz šo brīdi ir iemaksāti 187 759 lati.

Mantiskā stāvokļa deklarāciju skaits vēl var pieaugt, jo, ņemot vērā pēdējās nedēļās iesniegto lielo mantiskā stāvokļa deklarāciju skaitu (pat vairāk kā 6000 deklarāciju dienā), vēl nav reģistrētas visas VID saņemtās mantiskā stāvokļa deklarācijas, kā arī tiek gaidītas pa pastu sūtītās mantiskā stāvokļa deklarācijas.

Tāpat, ja personai objektīvu iemeslu dēļ nebija iespējams iesniegt mantiskā stāvokļa deklarāciju likumā noteiktajā termiņā - līdz 2012.gada 1.jūnijam ieskaitot (piemēram, jūrniekiem, atrodoties izbraukumā), personai ir pienākums deklarāciju iesniegt triju mēnešu laikā pēc attiecīgo iemeslu izbeigšanās, pievienojot deklarācijai informāciju par objektīvajiem iemesliem, kas pamato personas nespēju iesniegt deklarāciju likumā noteiktajā termiņā.

VID atgādina, ka fiziskai personai ir tiesības precizēt iesniegtajā mantiskā stāvokļa deklarācijā iekļautās ziņas triju mēnešu laikā pēc deklarācijas iesniegšanas, iesniedzot jaunu mantiskā stāvokļa deklarāciju un tajā veicot atzīmi, ka tiek iesniegta precizēta deklarācija.

Jau vēstīts, ka  1.martā sākas trīs mēnešu termiņš, kurā saskaņā ar jauno sākumdeklarēšanās likumu visiem, kas atbilst likumā noteiktajiem kritērijiem, ir jāiesniedz Valsts ieņēmumu dienestā (VID) mantiskā stāvokļa "nulles" deklarācija.

Pagājušā gada nogalē pieņemtais Fizisko personu mantiskā stāvokļa un nedeklarēto ienākumu deklarēšanas likums paredz, ka no 1.marta līdz 1.jūnijam VID iesniedzamajā mantiskā stāvokļa deklarācijā jānorāda ziņas pēc stāvokļa 2011.gada 31.decembrī pulksten 24.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!