Foto: F64

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ietvaros uz citu amatu līdz šim pārcelti 29 darbinieki, informēja dienestā.

"No 34 VID nodarbinātajiem, kuriem izteikts piedāvājums par pārcelšanu citā amatā, 17 nebija iebildumu pārcelšanai, bet viens no tiem izteicis vēlmi izbeigt dienesta attiecības ar VID. Amatos dienesta ietvaros uz šo brīdi ir pārcelti 29 nodarbinātie. Savukārt pieciem VID nodarbinātajiem pārcelšanas piedāvājumi vēl nav iesniegti," skaidroja VID.

Molemts rotācijai pakļaut kopumā 39 VID amatpersonas. Dienestā iepriekš informēja, ka no tām 22 būs vadītāji - 18 tiks pārcelti VID iekšienē, savukārt četri - ārpus dienesta. No pārējiem 17 nodarbinātajiem 14 tiks pārcelti VID iekšienē, savukārt atlikušie - ārpus dienesta.

Tāpat vēstīts, ka finanšu ministre marta beigās VID ģenerāldirektorei uzdeva līdz šā gada 1.maijam nodrošināt, lai tie dienesta darbinieki, par kuriem ir kritusi nopietna aizdomu ēna un par kuriem ir informācija, ka no viņu puses ir bijusi negodprātīga darbība, VID esošajās struktūrās vairs nestrādātu.

Ministre arī uzdeva veikt visu svarīgāko VID struktūrvienību vadītāju un viņu vietnieku rotāciju. Turpmāk šāds rotācijas mehānisms VID struktūrās būs regulārs, un ik pa pieciem gadiem būs jānodrošina vadītāju rotācija.

VID ir finanšu ministra padotībā esoša tiešās pārvaldes iestāde, kas nodrošina nodokļu maksājumu un nodokļu maksātāju uzskaiti, valsts nodokļu, nodevu un citu valsts noteikto obligāto maksājumu iekasēšanu Latvijas teritorijā, kā arī iekasē nodokļus, nodevas un citus obligātos maksājumus Eiropas Savienības budžetam, īsteno muitas politiku un kārto muitas lietas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!