Foto: DELFI

Valsts ieņēmumu dienestam (VID) ir jāinformē sabiedrība par dienesta darbinieku pārkāpumiem, pildot amata pienākumus, pirmdien intervijā Latvijas Radio sacīja finanšu ministrs Jānis Reirs (JV).

"Sagaidu, lai nākotnē netiktu slēpti gadījumi, kas notiek VID," teica Reirs, piebilstot, ka gadījumos, kad sabiedrība netiek informēta par VID darbinieku pārkāpumiem, iedzīvotāji nevar sekot izmeklēšanas gaitai un uzzināt, vai un kāds sods piemērots.

Tostarp Reirs pavēstīja, ka ir devis rīkojumu informēt sabiedrību par visiem VID notikušajiem gadījumiem.

Ministrs arī pauda viedokli, ka, neinformējot sabiedrību par konstatētajiem pārkāpumiem VID darbinieku rīcībā, veicot amata pienākumus, dienests nespēs izskaust šādus gadījumus. "Uzskatu, ka šādā veidā VID netiks galā ar negodīgajiem darbiniekiem," teica Reirs.

Tāpat finanšu ministrs sacīja, ka VID būtu vairāk jāieklausās uzņēmējos. Tostarp, kā piemēru, viņš minēja uzņēmēju iepriekš pausto, ka notiek pasūtījuma auditi. "Signāli, ka notiek pasūtījuma auditi, ir no pirmās dienas kopš esmu amatā," teica Reirs, piebilstot, ka VID gan esot gandrīz izdevies viņu pārliecināt, ka tas tā nav.

"Tas neveicina savstarpējo uzticību. Līdz ar to mans pienākums ir panākt, ka VID informē sabiedrību par dienestā notiekošo, jo tikai tā var attīrīties un tīri pildīt savus pienākumus," sacīja Reirs.

Viņš arī atzīmēja, ka VID ir nepieciešams konkrēts rīcības plāns, kā arī minēja, ka šonedēļ paredzēts detalizēti izvērtēs visus konstatētos gadījumus VID.

Pēc Reira teiktā, VID amatpersonu nomaiņa šajā gadījumā netiek vērtēta. "Pašmērķis nav nomainīt amatpersonas – mērķis ir, lai sabiedrība uzticas VID," sacīja ministrs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!