Valsts ieņēmumu dienestam (VID) pašam ir jāsakārtojas, lai atjaunotu reputāciju, kura pēdējās nedēļas un mēnešos ir būtiski cietusi, piektdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta Panorāma" sacīja Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Mēs uzticamies VID, un mums jābūt pārliecinātiem, ka cilvēki, kas iekasē nodokļus, paši nav iesaistītu šādās mahinācijās, sacīja Valsts prezidents.

Vērtējot situāciju ar VID ģenerāldirektori Ināru Pētersoni un viņas izteikumiem par gatavību atstāt amatu, Vējonis sacīja, ka uz Pētersoni, iespējams, tiek izdarīts spiediens un nav vienkārši strādāt šai amatā. Pētersonei, attiecībā uz amatu, pašai jāizvērtē, cik viņa ir spēcīgs cilvēks.

Jau vēstīts, ka ceturtdien Pētersone paziņoja, ka pagaidām tomēr neplāno atkāpties no amata. Tā pēc iepriekš neplānotas tikšanās ceturtdien ar finanšu ministri Danu Reiznieci-Ozolu (ZZS) informēja Pētersone.

Par iespēju pamest amatu Pētersone izteicās nedēļas sākumā intervijā laikrakstā "Latvijas Avīze". Runājot par pagājušajā nedēļā izplatīto anonīmo vēstuli, kurā vēstīts par Pētersones ģimenes īpašumiem, viņa atgādināja vēstulē teikto, ka šādi materiāli būs tikai sākums. "Es ar to rēķinos. Vienlaikus apsveru iespēju dzīvē arī darīt kaut ko citu un ļaut kādam citam šo tik vieglo kuģi pastūrēt. Trīs gadi šajā medus maizē ir daudz, un to var saprast tikai tie, kuri kaut ko tādu ir darījuši," saka Pētersone.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!