Foto: F64
Valsts ieņēmumu dienests (VID) Jelgavas mēram Andrim Rāviņam (ZZS) piemērojis vienu no līdz šim lielākajām soda naudām saistībā ar likuma "Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonas darbībā" neievērošanu.

Kā liecina informācija VID mājaslapā, Rāviņam piemērots 100 latu sods par to, ka viņš nav noteiktajā kārtībā iesniedzis valsts amatpersonu sarakstu un tā grozījumus. Soda nauda piemērota, jo pārkāpta likuma 20.panta 5.daļa, kas noteic, ka valsts vai pašvaldības institūcijas vadītājam vai viņa pilnvarotai personai ir pienākums nodrošināt, lai tiktu sagatavoti un 15 dienu laikā elektroniskā veidā Valsts ieņēmumu dienestam iesniegti valsts amatpersonu saraksti un to grozījumi, izmantojot VID elektroniskās deklarēšanas sistēmu.

Pārkāpums ir izdarīts pagājušā gada 17.septembrī, bet lēmums par soda naudas piemērošanu pieņemts šā gada 6.februārī.

Jelgavas domes pārstāve Līga Klismeta pastāstīja, ka soda nauda Rāviņam ir piemērota par to, ka nebija iesniegti grozījumi amatpersonu sarakstā par SIA "Jelgavas autobusu parks" valdes locekli Pēteri Salkazanovu, kurš kopš pagājušā gada pārstāv pašvaldības intereses AS "Amoplant".

Ņemot vērā, ka Salkazanovs jau ir iekļauts valsts amatpersonu sarakstā kā SIA "Jelgavas autobusa parks" valdes loceklis un viņa amats un darbavieta nav mainījusies, Jelgavas pilsētas dome Valsts ieņēmuma dienestam grozījumus nesniedza. Viņa amati tiks norādīti ikgadējā valsts amatpersonas deklarācijā, par ko Jelgavas dome VID informējusi šā gada janvārī.

Savukārt pati soda nauda jau ir nomaksāta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!