Valsts ieņēmumu dienests (VID), premjera Aigara Kalvīša uzdevumā pārbaudot Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka Alekseja Loskutova amatpersonas deklarāciju, konstatēja tajā neprecizitātes un uzlika Loskutovam naudas sodu – 50 latu apmērā, informēja KNAB.
Saskaņā ar Kalvīša 11.aprīļa rezolūciju veicot Loskutova valsts amatpersonas deklarācijas pārbaudi, VID konstatējis, ka Loskutovs savā deklarācijā nepatiesi norādījis, ka ieņem asociētā profesora amatu Latvijas Universitātē, SIA “Biznesa augstskolā “Turība”” un SIA “RIMPAK Livonija”. Turklāt, valsts amatpersonas deklarācijā Loskutovs nav norādījis, ka ieņem valdes locekļa amatu Neatkarīgo kriminologu asociācijā.

Par pieļautajām neprecizitātēm, aizpildot kārtējo valsts amatpersonas deklarāciju par 2004.gadu, Loskutovam uzlikts naudas sods 50 latu apmērā. Piemērotais naudas sods samaksāts noteiktajā kārtībā.

Šādus pārkāpumus Loskutovs atzīst par neprecizitāti, kas pieļauta neuzmanības dēļ aizpildot valsts amatpersonas deklarāciju, jo citās deklarācijā norādītajās augstskolās 2004.gadā viņš ieņēma asociētā profesora amatu. Vienlaikus Loskutovs uzsver, ka deklarācijā sniedzis pilnīgu informāciju par saviem ienākumiem un to gūšanas vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!