Foto: LETA

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvaldes direktors Tālis Kravalis tiek virzīts kā iespējamais kandidāts uz Ukrainas galvenā muitas vadītāja amatu, apstiprināja finanšu ministrs Jānis Reirs.

Ministrs informēja, ka Ukrainas valdības pārstāvji ir viņu uzrunājuši ar lūgumu ieteikt Latvijas kandidatūru Ukrainas galvenā muitas vadītāja amatam un pēc konsultācijām ar VID vadītāju Ināru Pētersoni šim amatam kā iespējamo kandidātu nolemts virzīt Kravali.

"Kravalis ir viens no nopietnākajiem Ukrainas muitas vadītāja amata pretendentiem, kura kandidatūru Ukrainas valsts pārvaldes pārstāvji šobrīd izskata," piebilda ministrijā.

Tāpat Reirs pauda pārliecību, ka nākotnē ukraiņi arvien vairāk valsts pārvaldē iesaistīs Baltijas valstu ekspertus. "Ukrainas valdība ir skaidri paudusi atbalstu valsts integrācijai Eiropas Savienībā (ES), un Latvija ar savām zināšanām un pieredzi var sekmēt ātrāku šo procesa norisi. Muitas jomā Latvija ir sekmīgi realizējusi daudzas reformas, un esmu pārliecināts, ka šīs zināšanas palīdzētu arī Ukrainai labāk sagatavoties ES stingro prasību izpildei," teica Reirs.

Kravalis VID ģenerāldirektora vietnieka muitas jomā, kā arī Muitas pārvaldes direktora amatā strādā kopš 2010.gada.

VID ir finanšu ministra padotībā esoša tiešās pārvaldes iestāde, kas nodrošina nodokļu maksājumu un nodokļu maksātāju uzskaiti, valsts nodokļu, nodevu un citu valsts noteikto obligāto maksājumu iekasēšanu Latvijas teritorijā, kā arī iekasē nodokļus, nodevas un citus obligātos maksājumus Eiropas Savienības budžetam, īsteno muitas politiku un kārto muitas lietas. VID ir izveidots 1993.gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!