Foto: F64
Valsts ieņēmumu dienesta (VID) skaidras naudas meklēšanas suņi šā gada pirmajos trīs mēnešos ir atklājuši kopumā 77 277 latus, ko ieceļotāji nav deklarējuši kā skaidru naudu.

VID Sabiedrisko attiecību daļas galvenā speciāliste Evita Teice-Mamaja pastāstīja, ka kopumā gada pirmajos trīs mēnešos starptautiskajā lidostā "Rīga" ar naudas meklēšanas suņu palīdzību ir atklāti seši skaidras naudas nedeklarēšanas gadījumi.

Visos gadījumos nedeklarēta skaidra nauda ir atklāta pie personām, kas ielidoja Rīgā. Trīs gadījumos nedeklarēta nauda atrasta pie personām, kas Rīgā ielidojušas ar reisiem no Stambulas, divos gadījumos - pie personām, kas ielidojušas no Kijevas, un vienā gadījumā skaidru naudu nav deklarējusi persona, kas ielidojusi ar reisu no Maskavas. Pasažieru bagāžā atrastās skaidrās naudas kopējā vērtība ir 110 397 eiro jeb 77 277 latu vērtībā, un nauda bijusi dažādās valūtās - eiro, ASV dolāros un Ukrainas grivnās.

Visos gadījumos personām ir noformēti administratīvā pārkāpuma protokoli par izvairīšanos no skaidras naudas deklarēšanas.

VID atgādina - ja robežas šķērsošanas brīdī ceļotāja rīcībā ir skaidras naudas līdzekļi, kas ir ekvivalenti vai pārsniedz 10 000 eiro, viņam jādodas pa "sarkano koridoru", tādējādi persona apliecina, ka tās rīcībā ir deklarējama prece. Atbildība par skaidras naudas nedeklarēšanu vai nepatiesu deklarēšanu ir naudas sods līdz 200 latiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!