Foto: LETA
"Valsts ieņēmumu dienests (VID) nav SPA," pirms kādreizējās Labklājības ministrijas (LM) valsts sekretāres un bijušās Ekonomikas ministrijas amatpersonas Ievas Jaunzemes apstiprināšanas VID vadītājas amatā otrdien pauda bijušais labklājības ministrs, tagadējais finanšu ministrs Jānis Reirs (JV).

Finanšu ministra Reira (JV) un Jaunzemes uzstādījumi jeb redzējums par labklājības jomu atšķīries jau laikā, kad Reirs bijis labklājības jomas pārraugs, bet Jaunzeme – LM valsts sekretāre.

Jaunzeme LM valsts sekretāres amatu ieņēma no 2012. līdz 2016. gadam, kad viņu valdība lēma pārcelt Ekonomikas ministrijas (EM) Administrācijas vadītājas amatā.

Šāda amata EM līdz tam vēl nebija – tas tika izveidots, "lai pilnveidotu ministrijas darbības stratēģijas izstrādi, cilvēkresursu attīstības politiku, kā arī nodrošinātu efektīvāku finanšu un saimniecisko resursu izmantošanu".

Tolaik, kad tika aizrotēta Jaunzeme, Reirs labklājības ministra amatā bija jau aptuveni pusgadu.

Vaicāts, vai tolaik pret Jaunzemi viņam bijuši kādi iebildumi, tagadējais finanšu ministrs to noliedza, sakot, ka iebildumi gan nav bijuši, taču abu uzstādījumi attiecībā uz labklājības jomu atšķīrušies.

Viņš uzsvēra, ka tolaik Jaunzemes rotācija notikusi gan Reiram, gan Jaunzemei par to vienojoties.

Reirs ar Jaunzemi jau iepriekš pārrunājis sadarbību, redzējumu par VID turpmāko darbu, kā arī abi vienojušies par kopīgiem uzstādījumiem.

"Es VID redzu kā vienotu un profesionālu komandu. Patlaban ļoti liela nozīme ir profesionālam un efektīvam nodokļu administrācijas darbam," atzina finanšu ministrs.

Viņš pauda uzskatu, ka Jaunzemei ir jāturpina iepriekšējās VID vadītājas – mūžībā aizgājušās Ilzes Cīrules – uzsāktais kurss dienestā. "Es domāju, ka Jaunzemes kundzei būs ļoti interesants un dažādiem izaicinājumiem piepildīts darbs," paredzēja finanšu ministrs.

Vēstīts, ka Ministru kabinets otrdien, 5. februārī, apstiprināja Jaunzemi VID ģenerāldirektores amatā. Jaunā vadītāja uzsvēra – viņa centīsies darīt visu, lai VID reputācija būtu tīra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!